Budućnost treća na turniru u Metkoviću

0
607
Foto: zrkb.me

Ženski rukometni klub Budućnost osvojio je treće mjesto na međunarodnom turniru u Metkoviću, na kojem su nastupile kadetkinje rođene 2000. godine i mlađe, te djevojčice rođene 2004. i mlađe. Naš tim nastupio je sa generacijom igračica rođenih 2004. i mlađe i osvojio treću poziciju iza Metkovića i Peteson Vranjića, dok su Vardar i Zrinjski završili iza crnogorskog tima.

”Plave” su prvog dana turnira savladale Metković (14:10) i Zrinjski (21:3), dok su drugog dana slavile protiv Peteson Vranjića (10:6) i upisale remi protiv Vardara (11:11).

Posljednjeg, trećeg kola turnira, Budućnost je poražena od Peteson Vranjića (12:9) i slavila je protiv Vardara (13:12), što je bilo dovoljno za treće mjesto u veoma jakoj konkurenciji.

Našim igračicama pripala su i dva individualna priznanja – Škerović je najbolja golmanka turnira, a u idealnoj postavi je i Rešetar.

Turnir je organizovao ŽRK Metković u znak sjećanja na sve preminule rukometne radnike u tom gradu, koji su doprinijeli razvoju rukometa i uspjesima koji su po riječima organizatora, nadilazili lokalne i državne okvire.