Brnović za SK: Želimo F4 Lige šampiona i medalju na EP

0
436
Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti odrađuju najtežu fazu priprema za sezonu koja slijedi. Lopta je želja, ali realnost je rad na kondiciji. Izabranice Dragana Adžića stoički podnose sve napore, svijesne da je to osnova za paklenu sezonu.

Budućnost je prošle sezone sa najmlađim timom u Ligi šampiona stigla do četvrtfinala gdje je zaustavljena od Đera koji je kasnije odbranio evropski tron. Tokom ljeta stigle su Marina Rajčić, Katarina i Anđela Bulatović, pa su apetiti porasli. Ljubitelji rukometa očekuju korak više u odnosu na prošlu sezonu, a rukometašice mnogo veću podršku sa tribina nego što su je imali u sezoni koja je ostala iza nas.

„Ostvarile smo nevjerovatan uspjeh plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona. Imali smo daleko najmlađu ekipu, a uspjele smo da budemo ravnopravan rival najboljim ekipama Evrope sve do duela sa Đerom koji je u tom trenutku bio mnogo bolji. Tokom ljeta ekipa je pojačana sa iskusnim djevojkama, sve rukometašice iz prošle sezone su ostale na okupu, pa je samim tim i cilj da se napravi korak više. Naravno da bi smo željele da se plasiramo na finalni turnir Lige šampiona, ali moramo da idemo korak po korak jer je konkurencija paklena“, rekla je Tatjana Brnović za Sport Klub i nastavila:

„Već u prvoj fazi nas očekuju jaki rivali. Odenze, Larvik i Mec, isto kao i mi žele među 12 najboljih. Kada se uđe u drugu fazu, bukvalno sve ekipe mogu da se bore za plasman na finalni turnir. Trebaće nam mnogo rada, mnogo odricanja i mnogo hrabrosti kako bi zaslužili sreću koja će nam takođe trebati na putu ka ostvarenju sna, a to je plasman na pomenuti finalni turnir”.

Budućnost je dva puta osvajala titulu prvaka Evrope, a sada se vraća na staze uspjeha. Trener Dragan Adžić je prošle sezone odradio fenomenalan posao jer je od mladog tima, napravio ekipu kadru da se bori sa najboljim klubovima Evrope. Od toga, naravno, ogromnu korist ima i reprezentacija koja je na prošlom Svjetskom prvenstvu poražena u četvrtfinalu od Francuske, a zatim je osvojila srebro na Mediteranskim igrama.

Crna Gora je bez poraza u kvalifikacijama izborila plasman na Evropsko prvenstvo, a kakvi su ciljevi na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta?

„Sve što sam rekla za Budućnost i plasman na finalni turnir Lige šampiona, važi i za reprezentaciju. Na Evropskom prvenstvu nema lakih rivala, a konkurencija je jača nego na Svetskom. Međutim, želimo u Francuskoj da ostvarimo korak više u odnosu na planetarnu smotru. Plasman u polufinale i borba za medalju je jedan od snova koji svi zajedno sanjamo u sezoni i godini koja slijedi. Svi koji prate rukomet znaju da je Budućnost reprezentacija u malom, pa se nekako ciljevi poklapaju“, naglasila je Tatjana Brnović.

U međuvremenu, nova članica Budućnosti je postala i Anastasija Suslova, koja je u sastav šampiona Crne Gore stigla iz Dinama iz Volgograda. Suslova je propustila prošlu sezonu zbog povrede i neadekvatnog medicinskog tretmana. Budućnost je odlučila da pomogne mladoj (22 godine) djevojci da se vrati na teren, a da zatim bude značajno pojačanje u sezoni koja sledi.