Bobana Klikovac: Potreban je maksimum, fokus i borba!

0
963

Selektor rukometašica Crne Gore Dragan Adžić za oba kvalifikaciona meča za odlazak na EP u Francuskoj računao je na četiri lijeva krila.

Prije dva dana Majda Mehmedović je definitivno otkazala zbog problema sa ramenom, a juče zbog bolesti nijesu trenirale Ivona Pavićević i Branka Konatar! Usamljena na toj strani bila je Itana Grbić, pa je zbog neplaniranih problema Adžić pozvao Oliveru Vukčević (nekada nastupala za Budućnost, MEC, Erd…) da pomogne u radu reprezentaciji.

Crna Gora počela je pripreme za kvalifikacione mečeve sa Slovačkom u četvrtak u Baru i Italijom u nedjelju u Breši. Na sreću, kompletna sa golmanske linije, Alma Hasanić uspjela je bez problema da odradi trening sa napuklim rebrom. Hrabri forma sa gola internacionalki, ali i ono što su djevojke u nedjelju i juče pokazale.

Adžić je držao jak ritam, sa kratkim pauzama, koncentracija je bila na nivou, a Slovačka konstantno u mislima. Golmani su sa Ristovićem prije početka treninga gledali klipove i vidjeli ozbiljnu slovačku reprezentaciju. Zbog toga je u Baru potreban maksimum u odbrani i konstantnost sa gola. A kako su branile Marina Rajčić i Hasanić u junskom baražu za SP (priključila se Ljubica Nenezić), i na koji način brane na treninzima, očekuje se slično za naredna dva meča.

Posebno će biti interesantno vidjeti na koji način će pivoti u napadu i odbrani I odgovoriti obavezama. Utisak je da rukometna reprezentacija sa Emom Ramusović, Bobanom Klikovac, Tanjom Brnović i kadetkinjom Ivanom Godeč ima kvalitet za deceniju i više. Potencijal je ogroman i od strane bekova, a sa potpuno zdravom Milenom Raičević, „crvene” možda u decembru na SP naprave značajan iskorak.

“Potreban je maksimum, fokus i borba. Moramo ispuniti ove uslove za pobjedu. Nadam se da ćemo opravdati i one dobre stvari koje smo napravili u baražu sa Bjelorusijom. Vjerujem, i u ovako oslabljenom sastavu, da možemo do dobrih izdanja.” – kazala je Klikovac.

Cilj mlade crnogorske reprezentacije je odlazak na EP. U Poljskoj vide najvećeg rivala, ali ne potcjenjuju Slovačku i Italiju.

“Nijesmo u poziciji da prijetimo, ali svaka od nas, sa najvećom željom je došla na pripreme, sa ciljem da u Baru ostvarimo trijumf. Ne znam koliko je moguće u ovom trenutku prikazati neku sjajnu igru, ali da imamo motiva imamo.”

“Dolazim spremna, psihički i fizički, zadovoljna sa klubom. Ukupna atmosfera pozitivno je uticala na mene i na igru. Ali, trenutno mislim na reprezentaciju i kvalifikacije.”

Do ove sezone Bobana je u Debrecinu igrala sa Jelenom Despotović. Jelena je nastavila put dalje, kao i Bobana. Lijevi bek je stigao u Krim (nastupa u LŠ), ali posljednjih mjesec nije trenirala.

“Ranije sam imala manjih problema sa štitnom, što je uticalo na pretjerani umor. A i terapija nije bila adekvatna, pa sam zbog toga mjesec odmarala. Vratila sam se u ponedjeljak, počela da treniram, dobro se osjećam. Sigurno da mogu biti spremnija, ali i u ovom stanju probaću da pomognem koliko god budem mogla.”

Despotović je u Mađarskoj imala priliku da igra protiv nekih reprezentativki iz Slovačke.

“Imaju dosta iskusnih igrača. Neke su kvalitetne, a naš sastav mlad i sigurno da vide priliku. Očekujem težak meč, ali mi idemo na pobjedu. Na pobjedu i u nedjelju sa Italijom.” poručila je Despotović.