Bivši crnogorski selektor uzeo i drugi trofej – Kup Grčke

0
731

U prvoj sezoni na klupi grčkog Olimpijakosa, Slobodan Boškan je nastavio žetvu trofeja – nakon što je krajem januara osvojio Liga kup, bivši crnogorski selektor je sa atinskim klubom uzeo i Kup Grčke.

Nekadašnji trener Budvanske rivijere je, na završnom turniru u Solunu, vodio svoj tim do pobjede u finalu protiv Kifisijas sa 3:1 (25:13, 19:25, 25:22, 29:27), poslije 113 minuta igre.

Olimpijakos je prethodno u polufinalu savladao domaći PAOK (3:1), u kojem igraju dvojica bivših igrača Budućnosti, Saša Starović i Vlado Petković (osim osim u Podgorici i reprezentaciji Srbije, zajedno su igrali i u italijanskoj Peruđi), nekadašnji primač Budvanske rivijere Aleksander Šafranovič, te brazilska legenda Dante Amaral.

Olimpijakos je, tako, odbranio trofej u Kupu Grčke, u kojem sada ima ukupno 16 trofeja.

Primač Olimpijakosa, bivši igrač Budvanske rivijere, Konstantin Čupković je MVP finalnog turnira, a posebno je doprinos dao u finišu četvrtog seta u finalu, kada je kod vođstva 27:26 za Kifisijas osvojio tri uzastopna poena, od čega dva asa, i donio trofej svom timu.

Kolo prije kraja ligaškog dijela, Olimpijakos je ubjedljivo prvi u prvenstvu Grčke, sa 20 pobjeda i porazom, tri pobjede više u odnosu na PAOK i Panatinaikos…