Adžić: ”Realizacija i vraćanje u odbranu nijesu bili na potrebnom nivou”

0
118
Foto: Brest Bretagne Handball Officiel / O.Stephan/BBH

Realizacija u napadu i vraćanje u odbranu nijesu bili na potrebnom nivou, što je kvalitetan protivnik kao što je Brest znao da iskoristi, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić nakon poraza (32:28) od francuskog tima u petom kolu grupne faze Lige šampiona. Adžić je istakao da neke igračice nijesu u najboljem fizičkom stanju, a uz problem zbog činjenice da na raspolaganju ima samo jednu golmanku, nije se ni mogao očekivati bolji rezultat u Brestu. Nakon drugog poraza od francuskog tima ove sezone, poznato je da će ”plave” u glavnu rundu prenijeti četiri od mogućih osam bodova, a Adžić vjeruje da će njegove igračice podići formu do početka te runde takmičenja i zauzeti dobru poziciju pred četvrtfinale elitnog takmičenja, uz napomenu da finalni turnir ostaje cilj njegovog tima.

U drugom poluvremenu su nam se ponovile greške iz prvog meča i to se odrazilo na rezultat. Neke stvari su objektivne imajući u vidu to da neke igračice nijesu u najboljem fizičkom stanju, a imamo na raspolaganju i samo jednu golmanku. U svakom slučaju realizacija i brzo vraćanje u odbranu nijesu bili na potrebnom nivou da bi se pobijedio kvalitetan protivnik kao što je Brest, koji je pokazao najviše u dosadašnjem dijelu Lige šampiona. To su segmenti na kojima moramo da radimo, kako bi odigrali bolje protiv Bitighajma u posljednjem kolu grupne faze, a naročito u duelima koji nas očekuju u glavnoj rundi – kazao je Adžić nakon poraza u Brestu.

Odbrana ponovo nije bila na potrebnom nivou, a čak 67 primljenih golova u duelima protiv francuskog tima potvrda su da ”plave” moraju značajno bolje u tom segmentu igre u glavnoj rundi.

– Već u prvom poluvremenu primili samo devet ”lakih” golova na nepostavljenu zonu ili nakon samo par sekundi napada protivnika. To je možda i odlučilo pobjednika. U finišu meča desile su nam se iste greške. U takvoj situaciji ne može se očekivati pobjeda protiv tima kao što je Brest. U stanju u kojem se nalazimo, sigurno je da ne možemo da svedemo Brest na 20 golova, ali je izvjesno da smo mogli da primimo sedam-osam pogodaka manje, pa bi utisak bio mnogo bolji.

Uoči posljednjeg kola grupne faze, poznato je da će Milena Raičević i saigračice u glavnu rundu prenijeti četiri od mogućih osam bodova.

Ukoliko Brest u posljednjem kolu, u gostima savlada rumunsku Ramniku Vlčeu, u glavnu rundu će prenijeti svih osam bodova, kao i aktuelni šampion Evrope – Đer, pa je jasno da Budućnost ima težak zadatak da zauzme što bolju poziciju pred četvrtfinale.

– Moramo se okrenuti duelu protiv Bitighajma i završiti ga na najbolji način, a nakon toga se okrenuti protivnicima u glavnoj rundi. Sigurno je da u grupnoj fazi nijesmo odradili posao do kraja onako kako smo željeli, ali to nas navodi na potrebu da još kvalitetnije radimo i da imamo bolji odnos u glavnoj rundi. U drugoj fazi moramo da nadoknadimo propušteno iz preliminarne runde, kako bi zauzeli dobru poziciju pred četvrtfinale. Cilj ostaje isti, a uz iskušenja i kvalitetne protivnike koje smo imali u grupi, te bolje fizičko stanje igračica nakon Svjetskog prvenstva i sa dobrom energijom, vjerujemo da krajem januara i u februaru, možemo da budemo na višem nivou – zaključio je Adžić.