Adžić: Mec najteži protivnik iz drugog šešira

0
393
Foto: ŽRK Budućnost

Mec je najteži protivnik koji je mogao da dođe iz drugog šešira, Odenze ima odličan sastav i na klupi iskusnog stručnjaka Jana Pitlika, dok je Larvik kao i Budućnost u procesu podmlađivanja, ali ima prepoznatljivu školu rukometa i protivnik je koji zahtjeva maksimalan fokus, kazao je trener našeg šampiona Dragan Adžić nakon žrijeba za grupnu fazu Lige šampiona koji je obavljen u Beču. Adžić ističe da je prvi cilju novoj sezoni plasman u glavnu rundu, odnosno osvajanje jednog od prva tri mjesta u grupi, a zadovoljan je činjenicom što će njegove izabranice već u preliminarnoj rundi imati izuuetno zahtjevne protivnike, što će koristiti mladim igračicama da napreduju.

– Mec je bez sumnje najteži protivnik koga smo mogli da dobijemo iz drugog šešira. Prvaci su Francuske, a znamo da je njihova reprezentacija aktuelni prvak svijeta i dominantna u ovom trenutku. Odenze sa iskusnim trenerom Janom Pitlikom ima odličan sastav, a imajući u vidu sistem igre koji on forsira, znamo da će biti veoma zahtjevan protivnik. Larvik je tim koji je dobro poznat i nama i našoj javnosti, u sličnoj su situaciji kao i mi jer su u procesu podmlađivanja i oslanjaju se na mlade igračice. Ipak, znamo da je to norveška škola rukometa i biće jednako neugodan protivnik. Već od danas se bavimo analizom protivnika, kako bi se što kvalitetnije spremili i bili na željenom nivou na početku grupne faze. Cilj je da izborimo plasman u glavnu rundu i kao i prošle sezone, idemo korak po korak – kazao je Adžić.

Za mladi tim od izuzetnog značaja je da igra protiv najkvalitetnijih protivnika, pa su dueli protiv Meca, Odenzea i Larvika veliki izazov i prilika da ekipa napreduje kako sezona bude odmicala, kao što je to bio slučaj i u prethodnoj, ističe Adžić.

– Moja želja je možda atipična, a to je da od starta igramo protiv najkvalitetnijih protivnika i da imamo što više međusobnih duela protiv jakih timova. Prošle sezone smo odmjerili snage gotovo protiv svih timova i to je bilo dragocjeno iskustvo za nas. Odigrali smo veliki broj mečeva protiv Vardara, kao i protiv šampiona Evrope Đera i nema sumnje da se najviše dobija iz takvih mečeva, odnosno kada se igra protiv najjačih. Želimo da rastemo kao tim iz utakmice u utakmicu i vjerujem da ćemo uspijeti u tome i u predstojećoj sezoni – zaključio je Adžić.