Dogovorena saradnja Budućnosti i Primorca

Plivački vaterpolo klub Budućnost proslavio je drugi rođendan. Sada ima 130 članova.

Želja je da se proširi baza zbog čega je počela saradnja sa Primorcem. Budućnosti će pomagati predsjednik kotorskog kluba Mlađan Janović, ali i Damjan Danilović i Aleksandar Aleksić.

“Osim angažmana predsjednika Janovića, Damjan Danilović i Aco Aleksić će pomoći daljem razvoju našeg vaterpolo kluba. To su ljudi koji su prepoznali vaterpolo potencijal koji Podgorica ima i koji su pokazali da su spremni da svoje znanje i iskustvo stave u funkciju unaprjeđenja vaterpola. Nama je cilj da kreiramo dovoljno široku bazu koja će služiti za potrebe rada i daljeg razvoja našeg nacionalnog tima. ” kazao je tokom pres konferencije povodom drugog rođendana kluba gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

”Raduje me svaki put kada vidim ulaganje Glavnog grada u sport s obzirom na to da je ovo jedan projekat koji je važan za djecu. Htio bih da se zahvalim gospodinu Markoviću, na mogućnosti da djeca treniraju na otvorenom bazenu kao i gospodinu Lekiću na saradnji. Uz talenat djece može mnogo toga da se uradi i postigne jedan ozbiljan napredak. Naša reprezentacija može da ima jednu bazu talentovane djece u Podgorici, koja žele da se bave vaterpolom, a ovaj klub će imati velike talente uz pomoć Primorca“, istakao je Janović.

Premea riječima gradonačelnika Podgorice, Glavni grad se diči sportom sa punim pravom nakon velikih uspjeha brojnih kolektiva i pojedinaca, a sada je red da se dodatno ojača i PVK Budućnost.

“Podgorica je grad koji se diči sportom sa punim pravom. Ovo je grad evropskih prvakinja u rukometu, grad prvaka u košarci, grad fudbalskog kluba ”Budućnost”, grad koji se ponosi karate klubom i ponosi se uspjehom naših kik boksera, odbojkaša i gotovo da nema sporta koji nije proslavio Podgoricu”, naglasio je Vuković.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button