Mrvaljević Begoviću: Spasite crnogorski sport od svog ega i podnesite ostavku

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 518 pregleda Dodaj komentar
Foto: Judoinside

Proslavljeni crnogorski džudista Srđan Mrvaljević obratio se direktoru Uprave za sport i mlade Marku Begoviću poručivši mu da nanosi štetu sportu u Crnoj Gori i da bi trebalo da podnese ostavku kako bi crnogorski sport spasio od svog ega kojim ga konstantno urušava.

Mrvaljevićevu poruku prenosimo integralno:

“Kao zaslužni sportista Crne Gore koji je čitav svoj život posvetio kvalitetnoj promociji džudo sporta u Crnoj Gori, a svojim skromnim sportskim rezultatima dao svoj doprinos kvalitetnoj promociji Crne Gore u Evropi i svijetu, želio bih da Vas zamolim da prestanete sa radnjama i izjavama koje nanose štetu sportu u Crnoj Gori.

Vaša izjava, u kojoj tvrdite, da Vam je predsjednik Svjetske džudo federacije predložio da rukovodstvo džudo saveza Crne Gore treba da biraju “BIVŠI I SADAŠNJI CRNI POJASEVI” je potpuna neistina i zloupotreba Internacionalne džudo federacije i njenog predsjednika, gospodina Vizera.

Šta je sledeće čime ćete nas iznenaditi? možda da Vam je predsjednik FIFA-e, uz kafu na aerodromu, sugerisao da rukovodstvo Fudbalskog saveza umjesto klubova trebaju da biraju bivši i sadašnji golmani ili samo desni bekovi?!

Upoznaću Vas sa činjenicom da je džudo prestižan olimpijski borilački sport, a ne neka mitska vještina nindža ratnika sa Dalekog istoka, a da je Crna Gora moderna, građanska i sekularna država sa jasnim zakonskim procedurama, a ne plemenska zajednica, kakvom je Vi želite predstaviti.

Crni pojas u džudou predstavlja majstorsko zvanje iz poznavanja džudo sporta, ono traje čitav život i ne postoje “bivši” i “sadašnji” nosioci crnih pojaseva.

Takođe, crni pojas u džudou nigdje u svijetu ne donosi pravo glasa na skupštinama, pa bi bilo zanimljivo šta o ovoj Vašoj “ekspertskoj” ideji imaju da kažu međunarodne institucije i MOK.

Neprihvatljivo je da Vi kao čovjek koji je zadužen za kreiranje pravnog ambijenta i sprovođenje zakonskih procedura iz oblasti sporta u Crnoj Gori izjavljujete ovakve nebuloze i pokušavate da ih nametnete kao moguća zakonska rješenja.

Sada je, međutim, potpuno jasno da su hajke koje ovih dana sprovodite na sportske saveze, kao i rješenja kojima brišete pojedine, zasnovane isključivo na Vašem ličnom interesu, neznanju i amaterskom tumačenju prava i sudskih presuda, a ne na realnom i činjeničnom stanju kao i poštovanju zakona.

Često se u javnosti predstavljate kao međunarodni “ekspert” iz oblasti sporta koji će spasiti crnogorski sport i podnijeti bezbroj krivičnih prijava kada se promijeni tužilaštvo.

Želite li to da potcijenite naše tužilaštvo i insinuirate da naši tužioci ne rade po zakonu?!

V.d. direktore Begoviću za kratko vrijeme ste uspijeli da napravite potpuni haos u oblasti sporta, izbrišete međunarodno priznati Judo savez, javno napadnete Atletski savez koji ima najbolju sportskinju Crne Gore, negativno kritikujete Crnogorski olimpijski komitet, smanjite budžet sporta za iduću godinu i Vašim izjavama pokažete nekulturu, neznanje i nepoštovanje svega što je rađeno prije Vašeg dolaska, a čiji su rezultati egzaktni i nijesu za potcjenjivanje.

Ukoliko zaista želite da “spasite” crnogorski sport, morate ga prije svega spasiti od Vašeg ega, pa shodno tome podnesite danas ostavku i na taj način dajte svoj doprinos, jer će svaki nastavak Vašeg djelovanja dovesti do potpunog urušavanja sporta u Crnoj Gori i degradacije države u međunarodnim sportskim institucijama.

Prepustite Vaše mjesto nekome ko će raditi profesionalno, u skladu sa zakonom i ko će racionalnim postupcima bez mržnje i ostrašćenosti doprinijeti da se unaprijedi zakonski okvir i riješe zakonska ograničenja, kako bi se sport u Crnoj Gori unaprijedio i nastavio svoju trofejnu tradiciju”, poručio je Srđan Mrvaljević.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar