Begović dodatnim smanjenjem budžeta “čestitao” rukometašima plasman na SP!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1.6k pregleda Dodaj komentar
Foto: Uprava za sport i mlade

Uprava za sport i mlade donijela je novu odluku o raspodjeli sredstava sportskim savezima, COK-u i POK-u.

Nakon fantastičnog uspjeha naših rukometaša i plasmana na Svjetsko prvenstvo, direktor Uprave za sport i mlade “čestitao” je našim rukometašima plasman time što je Rukometnom savezu Crne Gore smanjio budžet za još 20 hiljada eura i oni će ove godine imati 520 hiljada eura. Naš savez biće domaćin i jedne grupe za Evropsko prvenstvo 2022 za rukometašice, pa ostaje nejasno kako će naša kuća rukometa uspjeti da realizuje sve aktivnosti sa navedenim umanjenjem budžeta.

Košarkaškom savezu Crne Gore pripašće 500 hiljada eura ili 40 hiljada eura manje nego prvom odlukom, a 70 hiljada manje nego prethodne godine.

Najgore je prošao Odbojkaški savez Crne Gore – njima je novom odlukom budžet umanjen za 100 hiljada eura u odnosu na prvobitnu odluku, pa će im pripasti samo 250 hiljada eura, što je manje i od prošlogodišnjih sredstava (305.000 eura).

Begović je u odnosu na prvu odluku povećao budžet Crnogorskom olimpijskom komitetu budžet za 60 hiljada (280.000 eura), a Paraolimpijskom komitetu za 20 hiljada eura (250.000), ali su i ovo svakako mizerna sredstva za krovnu instituciju sporta kakav je Crnogorski olimpijski komitet. Budžet je uvećan i Vaterpolo savezu Crne Gore za 60 hiljada eura u odnosu na prethodnu odluku (500.000), kao i Teniskom savezu Crne Gore na 85.000 eura (prvobitnom odlukom im dodijeljeno 55.000).

Karate savezu Crne Gore opet nisu dodijeljena sredstva.

Uprava za sport i mlade je ranije donijela Odluku o sufinansiranju sportskih organizacija, nakon optužbi od strane nekoliko saveza i Crnogorskog olimpijskog komiteta, direktor Marko Begović tvrdio je da je “Uprava po zakonu raspodijelila novac” i da se “odlučio za drugačiji pristup” i preuzeo punu odgovornost, međutim odluku je ipak “stavio van snage” i donio novu, bez snošenja odgovornosti, iako se pozivao na istu.

Novu odluku o raspodjeli sredstava možete pogledati OVDJE.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar