Begović: Uprava po zakonu raspodijelila novac

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 299 pregleda Dodaj komentar
Foto: Gov.me

V.d. direktora Uprave za sport i mlade, Marko Begović, kazao je da ima potrebno radno iskustvo za svoju fukciju, kao i da je to potvrđeno Zapisnikom o izvršenom vanrednom insnpekcijskom pregledu.

“Naime, Zapisnikom o izvšenom vanrednom inspekcijskom pregledu br. UPIN09-700/21-464/4 od 12.11.2021. godine, upravni inspektor je, pozivajući se na Potvrdu br. 51/17 od 14.02.2017. god. donio Zaključak da dr Marko Begović ima potrebno radno iskustvo za starješinu organa uprave, te da nema nepravilnosti u postupku određivanja dr Marka Begovića za vršioca dužnosti direktora Uprave za sport i mlade. Takođe, istim Zaključkom je obustavljen postupak u predmetnom slučaju. Svako drugo djelovanje postupajućeg inspektora i povezanih lica je nezakonito i biće predmet posebnog postupka. Radi javnosti, isti postupujaći inspektor je 2016. godine, pokrenuo inspekcijski nadzor br. 05/2-069/16-38316/2 od 12.07.2016. godine, i utvrdio da nema nepravilnosti u pogledu angažovanja Marka Begovića u tadašnjoj Upravi za mlade i sport. Kako tada, tako i šest godina kasnije, rezultat je isti”, kazao je Begović.

On je kazao, za portal RTCG, da postoje pojedinci koji ne žele reformske zahvate.

“Potpuno smo svjesni da postoje pojedinci u sistemu javne uprave i njenim institucijama koji ne žele reformske zahvate i nijesu spremni za pravedno društvo”, kazao je Begović.

On se osvrnuo na jučerašnju preraspodjelu sredstava iz budžeta sportskim savezima i organizacijama.

“Na koncu, kako smo juče, donošenjem odluke o sufinansiranju sportskih organizacija prvi put zaštitili javni i državni interes u oblasti sporta, današnji tekst je samo potvrda da Crna Gora mora smjelo naprijed.”

Begovića su danas, članovi Komisije za raspodjelu sredstava sportskim savezima, proslavljeni sportiisti Anđela Bulatović i Milan tičić optužili da je samostalno iskorigovao iznose i opredijelio sportskim organizacijama znatno veću sumu od navedene, a da o tome uopšte nije obavijestio članove Komisije.

Bulatović i Tičić: Begović nas je obmanuo, nijedan naš predlog za sufinansiranje nije uvažen

Bulatović i Tičić su naveli da, po Zakonu, Uprava donosi odluku, ali da nigdje ne piše i da starješina ovog organa ima pravo korigovanja tog izvještaja dok im je navedeno postupanje dodatno zbunjujuće imajući u vidu da v.d. direktora nije nigdje naveo primjedbe na dostavljeni izvještaj Komisije, nego se čak na isti i pozvao u svojoj Odluci a suprotno njemu odredio iznose.

Karate savez zatečen odlukom Begovića, najavili tužbu

Begović je kazao da po članu 117 Zakona o sportu, tačka šest, Uprava za sport i mlade donosi konačnu odluku o raspodjeli sredstava.

Ne može niko ovako da ponižava olimpijsku porodicu

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar