Auto i karting savezu opredijeljeno 500 eura: Odluka ponižavajuća

Redakcija
Piše: Redakcija 239 pregleda Dodaj komentar

Uprava za sport i mlade je odlukom o dodjeli sredstava za sprovođenje programa sportskih organizacija u 2022. godini opredijelila za Auto i karting savezu Crne Gore 500 eura – saoštili su iz ovog saveza i dodali da odluku smatraju ponižavajućom.

– U prošloj godini nam je opredijeljeno 13.000 eura, što je takođe minimalno, a sada kad imamo više aktivnosti samo 500 eura. Koji je razlog – upitali su iz Auto i karting saveza Crne Gore.

Smatraju odluku ponižavajućom posebno iz razloga što je, ističu, Crna Gora prepoznata u svijetu automobilizma na evropskim prostorima.

– O brojnim uspjesima naših automobilista decenijama unazad je suvišno govoriti. Samo prošle godine Crna Gora je imala tri šampiona na prvenstvu centralno-evropske zone i to: Vasilija Jakšića, Nikolu Asanovića i Filipa Petkovića, a jedina smo država od svih evropskih zemlja koje su članice Centralno-evropske zone (CEZ), i učestvuju u organizaciji šampionata CEZ-a, koja je dobila organizaciju dvije trke ovog ranga, pored domaćeg Šampionata – istakli su iz Auto i karting saveza Crne Gore.

Napominju i da će Crnu Goru na Evropskom prvenstvu, najprestižnijem takmičenju ove vrste, prvi put ove godine predstavljati Vasilije Jakšić.

– Cifra koju je nam je Uprava za sport i mlade u iznosu od 500 eura namijenila je smiješna, jer ne pokriva ni jednu stavku troškova predviđenih projektom koji smo kandidovali. Javnost mora biti upoznata da je za organizaciju jedne trke domaćeg Šampionata potrebno minimum 10.000 eura, a za organizaciju trka koje se boduju za CEZ cifra je mnogo veća – istaknuto je u saopštenju.

Razočarani su što nijedna predložena stavka njihovog projekta nije uvažena, i to, kako su rekli, samovoljom vršioca dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Marka Begovića.

– Sramno je što na ovaj način Uprava za sport i mlade želi da uništi sport koji broji minimum 100 aktivnih vozača. Pitamo se da li je za očekivati da poslije brojnih uspjeha naših automobilista na domaćoj i međunarodnoj sceni treba da strepimo za opstanak Saveza? Pitamo se koji je bio kriterijum za dodjelu sredstava? Da li nadležni u Upravi za sport i mlade na ovaj način žele dodatno da ponize ovaj sport i uspjehe naših takmičara – pitali su iz Auto i karting saveza.

Pitali su jesu li toliko antipatični kad s ponosom podignu crnogorsku zastavu na pobjedničko postolje širom Evrope.

– Mnogo pitanja bez odgovora. Već smo preduzeli aktivnosti za zakazivanje sjednica organa upravljanja gdje ćemo donijeti odluku o daljem djelovanju, a sigurno ćemo potražiti pravni lijek kod nadležnih institucija u državi – najavili su iz Auto i karting saveza Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar