Judo savez CG: Begović nas je bespravno izbrisao i mimo svakog zakona

Redakcija
Piše: Redakcija 237 pregleda Dodaj komentar

Judo savez Crne Gore obratio se javnosti saopštenjem nakon što su od v.d. direktora Uprave za sport i mlade Marka Begovića dobili rješenje kojim se briše međunarodno priznati Judo savez Crne Gore.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Danas smo od v.d. direktora Uprave za sport i mlade Marka Begovića dobili rješenje kojim se briše međunarodno priznati Judo savez Crne Gore.

Potpuno bespravno i mimo svakog zakona v.d. Begović je riješio da izbriše savez čija su akta i rad u potpunosti usklađeni sa Zakonom o sportu i koga čini 31 klub kao i svi reprezentativci Crne Gore.

Umjesto da se, kao starešina državnog organa zaduženog za registar sportskih organizacija u Crnoj Gori, ponaša ozbiljno i odgovorno vodeći računa o interesu sporta i sportista, on sebi daje za pravo da samovoljno tumači sudske odluke donoseći pravno neodrživa rešenja i gurajući u problem sve klubove i takmičare.

Očigledno je da je posle lažnog predstavljanja za sportskog experata v.d. Begović umislio i da je expert zapravo.

Razlog za ovakvu odluku je lični interes v.d. Begovića da vrati pravni legitimitet bivšem savezu, koji je zbog brojnih kršenja zakona i finansijskih zloupotreba izbrisan.

Vraćanjem pravnog legitimiteta bivšem savezu Begović omogućava bivšem predsjedniku, inače svom ličnom prijatelju, sa kojim je zajedno učestvovao u aferi “Wada-Lalosevic” da realizuje veliki broj tužbi u kojima zahtijeva velike novčane iznose, a koje će mu upravo isplatiti Uprava za sport i mlade na čijem je čelu v.d. Begović.

Upravo je ovu šemu i osmislio bivši predsjednik Džudo saveza koji je ogromna finasijska sredstva sa računa Džudo saveza prebacivao hotelu “Trim” iz Niksića, a koji je u njegovom vlasništvu za šta imamo i dokaze, odnosno fakture i izvode iz banke.

Do sada smo vidjeli da se v.d. Begović bavi anonimnim prijavama časnih ljudi kako bi došao na njihovu funkciju, predstavlja kao vrhunski sportista, zatim ekspert iz oblasti sporta i svakodnevno bavi manipulacijama, populizmom i politikanstvom.

Sada vidimo da mu ni pokušaj zloupotrebe službenog položaja nije stran i da su mu sudbina takmičara i sporta u Crnoj Gori, ali i poštovanje zakona, potpuno nebitni.

Ipak, to nas nimalo ne iznenađuje obzirom da veoma dobro znamo rane radove v.d. Begovića, koji je krivotvoreci punomoćje pokojnog čovjeka pokušao da prisustvuje Izbornoj skupštini Teniskog saveza sa koje je bio izbačen, kao i mnoge druge radnje nedostojne ozbiljnog, korektnog i poštenog čovijeka.

Podsjetićemo direktora Begovića da je Judo savez za kratko vrijeme uspio da se preregistruje u skladu sa Zakonom o sportu, dobio međunarodno priznanje, ujedinio 31 klub i sve reprezentatice Crne Gore, obezbijedio sponzore za međunarodni program takmičenja, izdvojio rekordne 33 stipendije za finansiranje svojih takmičara, po prvi put finansijski podržao klubove, osvojen je veliki broj medalja na međunarodnim turnirima, dobio prvakinju Evrope i imao učesnika na poslednjoj Olimpijadi u Tokiju.

To su direktore Begoviću naši rezultati, a koji su Vaši? Šta ste Vi to uradili za sport, šta radite i danas, osim što se bavite anonimnim prijavama časnih ljudi, izmišljate afere, krivotvorite punomoćja, protivpravno gasite međunarodno priznate saveze koji u potpunosti funkcionišu u skladu sa zakonima Crne Gore?

Složićete se sa, druge strane, da je najveći rezultat i uspijeh Vašeg rada do sada bio taj što ste kao v.d. direktora Uprave za sport i mlade uspijeli da se slikate sa Dejom Savićevićem i to objavite na društvenim mrežama.

Judo savez Crne Gore će uložiti sve napore da ovo skandalozno rješenje što prije bude poništeno i obavjestiće o svemu domaće i međunarodne institucije.

Takođe, nadamo se da ćemo Vam što prije vidjeti “leđa” i da profil čovjeka, kakav ste Vi, više nikada neće ni proći pored Uprave za sport, a kamoli biti na njenom čelu”, saopšteno je iz Judo saveza Crne Gore.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar