Reprezentacija Crne Gore od sinoć brojnija na Zlatiboru

sport
Piše: sport 633 pregleda Dodaj komentar

kosarkasiceZlatibor je sinoć kasno dobio još četiri gošće – pripremama naše ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore u večernjim satima priključio se iskusni kvartet iz Podgorice, koji je imao dodatnih pet dana odmora.

 

Tačno u 17 časova ispred prostorija Košarkaškog saveza Crne Gore u prilično dobrom raspoloženju okupile su se kapitenka Jelena Škerović, centri Iva Perovanović i Nataša Popović, kao i plejmejkerka Snežana Aleksić, a malobrojnu ekspediciju „crvenih“ koja je modernim mini busom „BLT“ otputovala na Zlatibor činila je još i Jelena Šibalić, nova fizioterapeutkinja naše reprezentacije.

 

– Već od sjutra priključićemo se ekipi i početi sa treninzima. Svjesni smo da nemamo mnogo vremena, jer nas prvenstvo Evrope očekuje već za mjesec dana, ali zato period koji je pred nama moramo iskoristi na najbolji mogući način. Sigurna sam da nas očekuje pakleni ritam, posebno u prvoj fazi rada, jer se moramo kvalitetno pripremiti za iskušenja koja su pred nama. Osim toga znamo da na šampionatu Starog kontinenta imamo veliki broj mečeva za samo nekoliko dana, što znači da se moramo dobro spremiti – istakla je juče prije odlaska na put Nataša Popović, centar crnogorske selekcije.

 

Tempirati formu

 

Prema planu i programu koji je još ranije napravio stručni štab na čelu sa selektorom Miodragom Baletićem, naše najbolje košarkašice na poznatoj srpskoj planini ostaće sve do kraja maja, kada odlaze na međunarodni prijateljski turnir u Beogradu, a zatim će u Hrvatskoj odigrati dvomeč sa domaćom selekcijom, sve u cilju da se ,,crvene“ što kvalitetnije pripreme za nastup na EP.

 

– I prošle godine smo pripreme obavljali na Zlatiboru, gdje imamo zaista dobre uslove, tako da se nadam da ćemo i ovog puta to iskoristiti maksimalno. Naravno, sada nas čeka teži posao nego lani, jer na Evropskom prvenstvu nema lakih rivala, kao eventualno u kvalifikacijama. Nadam se da ćemo kroz nekoliko kontrolnih mečeva koje ćemo odigrati tempirati formu za Francusku i da ćemo maksimalno spremne dočekati veliki izazov – poručila je Popović.

 

Slijedi dokazivanje

 

Za razliku od prošlih priprema kada je iskusna Nikšićanka u reprezentaciji bila kao kapitenka Budućnost-Podgorice, sada stiže pravo iz Rusije, gdje je imala zapažen učinak u Spartaku iz Noginska.

 

– Nije bilo mnogo vremena za odmor, ali to nema veze, jer sam vrlo motivisana, s obzirom da ću braniti boje naše zemlje na prvenstvu Evrope. Svjesna sam da moram dati svoj maksimum, jer se od mene sada mnogo više očekuje. Iskreno se nadam da ću opravdati očekivanja, da ću se dobro spremiti i da ću dati puni doprinos što boljim rezultatima naše selekcije – naglasila je Popović.

 

Stigla i Bjelica, čekaju se Dubljević i Deforž

 

Pripremama naše reprezentacije preksinoć se priključila Milka Bjelica, koja je juče odradila prve treninge sa ,,crvenima“.

 

S obzirom da će kvartet koji je sinoć stigao na Zlatibor, već danas početi sa treninzima, čekaju se još Jelena Dubljević i Ana Deforž. Mlada Nikšićanka zbog problema sa povredom, još uvijek je na prinudnom odmoru, dok će se Amerikanka sa crnogorskim pasošem, za dva dana priključiti pripremama naših najboljih košarkašica.

 

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar