Vijesti: Da li se Lalošević lažno predstavlja kao direktor Uprave za sport?

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 210 pregleda Dodaj komentar

Crna Gora ponosno ispraća paraolimpijce na Paraolimpijske igre… – poručio je direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević na ispraćaju sportista u Tokio sa podgoričkog aerodroma prije nekoliko dana.

Nakon čestitki gospodina Laloševića, upućenih u javnosti za sjajan rezultat džiu-džicu reprezentacije sredinom jula na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, kada se on predstavio kao direktor Uprave za sport i mlade, “Vijesti” su toj instituciji krajem prošlog mjeseca poslali pitanje elektronskom poštom u vezi sa tim da li se gospodin Lalošević lažno predstavlja.

Ista pitanja upućena su i kabinetu Vesne Bratić, ministarki za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, ali bez odgovora sa obje adrese nakon skoro 30 dana.

Zašto su “Vijesti” poslale takvo pitanje?

Rješenjem od 29. decembra 2020. godine, Lalošević je imenovan za v. d. direktora Uprave za sport i mlade na period ne duži od šest mjeseci. Istim rješenjem je predviđeno da će se u tom periodu sprovesti javni konkurs i imenovanje obaviti u skladu sa zakonom.

Činjenice su, dakle, da je gospodinu Laloševiću uveliko bio istekao mandat prilikom čestitke sa zvaničnog Tviter naloga na uspjehu supertaškašu i zlatnom borcu Dejanu Vukčeviću. Mediji su prenijeli i čestitke godpodina Laloševića upućene zbog uspjeha na istoj smotri u duo-sistemu 21. jula ove godine. U čestitki, gospodin Lalošević se predstavlja kao “direktor Uprave za sport i mlade”, a Vlada Crne Gore u junu i julu nije donijela novo rješenje, kao što ni Uprava za kadrove nije objavila javni konkurs.

Zato javno pitamo, s obzirom na to da iz Ministarstva i Uprave nijesu našli za shodno da odgovore na pitanja “Vijesti” – “da li se gospodin Lalošević lažno predstavlja, da li će zbog toga trpjeti konsekvence, te kada će Uprava za kadrove objaviti konkurs za imenovanje direktora Uprave za sport i mlade?”, navodi se u tekstu Vijesti koji prenosimo.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ +1000 spinova na igrici Zombie Apocalypse BEZ USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar