Mirko Vičević: Cilj je medalja u Bakuu!

Ognjen
Piše: Ognjen 165 pregleda Dodaj komentar

Cilj vaterpolo reprezentacije Crne Gore na Evropskim igrama u Bakuu je medalja, kazao je selektor Mirko Vičević. Crnogorski vaterpolisti na startu turnira u Bakuu igraće sjutra sa Grčkom (17.30).

Vičević je kazao da nije dobro što je Grčka rival Crne Gore na startu takmičenja.

Grci su jaki, najavljuju zlato i to s pravom, jer imaju osmoricu vaterpolista koji igraju važnu ulogu u seniorskim ekipama. Izuzetno su talentovani i jaki. Imamo, međutim, rješenje za njih, dobili smo ih nedavno u Mađarskoj, mada oni, po mom mišljenju, tu utakmicu nisu igrali najbolje što mogu“, kazao je Vičević.

Vičević, koji je prije dvije godine sa prethodnom juniorskom generacijom, postao evropski šampion, kazao je da želi medalju, ali da ne zna koliko je realno da se sa svakog turnira mlađih selekcija donose odličja.

DNK crnogorskog vaterpola su medalje i borba za njih, tako da uvijek idemo na najveći plasman, rekao je Vičević.

Prema njegovim riječima, najveći rivali Crne Gore, pored Grčke, su Italija, Mađarska i Srbija.

Tih pet selekcija se izdvajaju, s tim da naravno ne smijemo otpisati Špance i Hrvate, kao ni Ruse. U svakom slučaju, biće veoma dobar i uzbudljiv turnir“, kaza je Vičević.

Prema riječima talentovanog vaterpoliste kotorskog Primorca, Nikolasa Saveljića, Crna Gora ima visoke ambicije u Bakuu.

Prethodna generacija osvojila je evropsko zlato, a mi želimo da odbranimo titulu. Sjutra je važna utakmica sa Grčkom, jer želimo da budemo prvi u grupi, da se plasiramo u polufinale, ali i da dobijemo jedan dan više odmora, što je važno na ovakvim takmičenjima“, rekao je Saveljić.

Talentovani as Jadrana, Aleksa Ukropina, podsjetio je da su crnogorski vaterpolisti lako pobijedili Grčku nedavno u kontrolnom meču.

Ne očekujem takvu utakmicu sjutra. Biće mnogo teže. U jakoj smo grupi, tu je i Hrvatska, ali mislim da smo najbolji i da imamo velike šanse da budemo prvi, ako odigramo kako znamo“, kazao je Ukropina.

 

 

 

 

 

 

 

 

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar