U utorak se odlučuje sudbina Rudara

Predsjednik pljevaljskog kluba Miloš Radanović u utorak će na sastanku u Fudbalskom savezu Crne Gore znati postoji li rješenje za najtrofejniji klub iz sjeverne regije. Samo šest dana do starta drugog dijela prvenstva, u najtrofejnijem klubu sa sjevera još ne znaju da li će se takmičiti

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 235 pregleda Dodaj komentar

Fudbaleri Rudara biće slobodni u izboru nove sredine, a prvoligaš iz Pljevalja neće igrati u proljećnjem dijelu prvenstva ukoliko do utorka ne riješi probleme sa dugom.

Predsjednik Rudara Miloš Radanović u utorak će na sastanku u Fudbalskom savezu Crne Gore znati postoji li rješenje za najtrofejniji klub iz sjeverne regije.

“Problem je blokade našeg računa još od 10. novembra i duga prema Žarku Peličiću. Ukoliko uspijemo da dogovorimo isplate u ratama, nadamo se da bismo uspjeli, iako nam je Rudnik opredijelio upola manji iznos. Blokadom računa onemogućeni smo da od EPCG dobijemo sponzorstvo, ali i da konkurišemo za novac iz SO Pljevlja. U jako smo teškoj situaciji, organizacija utakmice košta od 2.200 do 2.500 eura, i mi sigurno sa blokiranim računom to nećemo moći – objasnio je Radanović.

Klub duguje i igračima po pola od iznosa jedne plate.

“Nesporan je dug prema Peličiću, od 152.000 vratili smo 20.000. Uglavnom, od 10. novembra prošle godine trošimo lični ili novac od prijatelja. Oni su nam platili i pripreme u Podgorici, ali uplate sponzora na račun nama sada smanjuju dug. Muhamed Gerina, koji je 43 godine u klubu, i ja, činili smo sve da od ljeta podignemo klub. Rezultatski i u sastavu ekipe je plan uveliko premašen, ali stanje je gore. Jednostavno smo blokirani, a igrači umjesto da razmišljaju o fudbalu i utakmici protiv najvećeg konkurenta, Jedinstva u Bijelom Polju 17. februara, oni brinu da li će igrati”, istakao je Radanović.

Nekadašnji golman Pljevljaka je sa “rudarima” osvojio obje titule prvaka i dva od četiri trofeja Kupa Crne Gore.

“U polufinalu smo Kupa, a uprkos problemima i u prvenstvu se možemo nadati, tim prije jer smo vratili Nemanju Kartala, Ognjena Kasalicu i Dušana Živkovića, a u ponedjeljak ćemo znati ostaje li Sentoku. Pojačali smo se Nikolom Ukšanovićem i Joli Okamotom. U generalnoj provjeri u prvom poluvremenu smo juče vodili i propustili još četiri dobre šanse protiv Sutjeske. Tačnije Giljen je fenomenalno branio, a onda je trener Nedeljko Vlahović u drugom dijelu promijenio sastav, ukazao svima šansu i Nikšićani su preokrenuli i dobili 3:1. To poluvrijeme i remi u utakmici sa Voskom iz Sjeverne Makedonije (2:2) pokazatelj su odličnog kvaliteta i bilo bi šteta da ova ekipa ne nastavi da se takmiči”, zaključio je predsjednik Miloš Radanović.

A šest trofeja u samostalnoj Crnoj Gori osvojio je Rudar, po čemu je dugo bio na vrhu najtrofejnijih domaćih klubova prije nego što su ga prestigli Budućnost i Sutjeska. Pljevljaci su dva puta bili šampioni – 2010. i 2015. godine, a četiri puta su osvajali Kup – 2007, 2010, 2011. i 2016. i drže rekord zajedno sa FK Budućnost.

KLJUČNE RIJEČI: ,
IZVOR: Vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar