Stefan Čavor: Mislim da je došlo naših pet minuta, sve kockice su se poklopile

Vladan
Piše: Vladan 334 pregleda Dodaj komentar
Foto: RSCG

Kec iz rukava Zorana Roganovića na utakmici sa Hrvatskom bio je Stefan Čavor.

As Veclara, koji je u posljednje vrijeme u fenomenalnoj formi, o čemu govori i činjenica da je bio u timu mjeseca u Bundesligi, prvi put je zaigrao na 15. Evropskom prvenstvu nakon što je bio zaražen koronavirusom na prvom testiranju u Mađarskoj.

Stigao je u pravi čas da olakša posao izvanrednom Branku Vujoviću. Bio je odličan u odbrani, ali i veoma efikasan u napadu sa četiri gola iz pet pokušaja, čime je pokazao da „lavovi“ trenutno imaju jedan od najboljih tandema desnih bekova na svijetu.

„Iskreno, nisam očekivao da će to tako biti, ali sam stvarno prezadovoljan. Poslije pet dana izolacije sve je dobro izgledalo. Osjećao sam se dobro, nisam imao veliki zamor, a najbitnije je što sam pomogao ekipi, pogotovo u odbrani“, rekao je 27-godišnji Budvanin.

Priznaje da je bilo teško gledati prva tri meča iz hotelske sobe, bez mogućnosti da pomogne saigračima.

„Psihički je bilo teško. Pazio sam se tokom čitavih priprema i prvog dana kada smo došli u Mađarsku sam bio pozitivan. Nije sigurno bilo lako, ali sam vjerovao u momke. Vjerovao sam i prije, vjerovaćemo uvijek, jer svi zajedno možemo dosta. To smo na ovom prvenstvu i dokazali“.

Čavor, ipak, ne želi da živi od prošlosti.

„Odlično smo odigrali, pogotovo u defanzivi zajedno sa Simićem, i pokazali da možemo da igramo sa Hrvatima, iako su oni bili favoriti. Ali, pred nama su još tri utakmice i moramo da zaboravimo sve što je bilo do sada, da se spremimo najbolje što znamo i odigramo što bolje“.

Sljedeći rival je Holandija, sa kojom Crna Gora igra sjutra u 15.30 časova. Pobjeda bi približila tim Zorana Roganovića produžetku boravka u Budimpešti, jer bi ostao u konkurenciji za polufinale ili meč za 5. mjesto.

„Holanđani su veliko iznenađenje, kao i mi. Odlično igraju, pogotovo u ofanzivi. Imaju odličnu kontru, nezgodan napad sa dosta niskim bekovima i biće teško igrati sa njima. Glavna stvar biće odbrana, trebalo bi da nastavimo da je igramo kao do sada. To je bitno protiv takvih igrača, koji su dobri individualno jedan na jedan. To moramo da smanjimo na minimum i da iz dobre odbrane dajemo lake golove“.

Godinama se o ovoj generaciji „lavova“ priča kao o najtalentovanijoj, ali su rezultati izostali. Sada su sve kockice poklopile.

„Mislim da je došlo naših pet minuta, sve kockice su se poklopile. Sada smo u zenitima karijera, sve smo to spojili i napravili pravi tim. Pokazali smo to da sada na Evropskom prvenstvu, vjerujem da ćemo i u preostale tri utakmice u grupi“, zaključio je Čavor.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar