Srebro za Nova Raičevića u Zagrebu!

Vladan
Piše: Vladan 1.3k pregleda Dodaj komentar

Drugog takmičarskog dana na Eusa Combat igrama u Zagrebu stigla je i treća medalja za Crnu Goru.

Naš džudista Novo Raičević okitio se srebrnim odličjem u kategoriji do 81kg.

On je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je savladao predstavnika Njemačke Hoehla wazarijem, dok je u četvrtfinalu digao na noge publiku atraktivnim bacanjem predstavnika Španije Herera, tehnikom ura-nage, te tako obezbijedio polufinale. U polufinalu je gotovo identično, iponom, savladao predstavnika Francuske Avahiana i tako obezbijedio finale. Finale je bilo napeto i do kraja neizvjesno a odlučila je treća kazna našem takmičaru u golden score-u protiv  Poljskog takmičara Szwarnowiecki Damiana, te se tako Novo Raičević, koji je nastupao za Univerzitet Crne Gore, morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

Zvezdan Đukić je u prvom kolu u kategoriji do 100kg savladao Francuza Lescana Capdevila iponom dok je u drugom poražen od predstavnika Poljske Majovski Dominika iponom u golden score-u. U repesažu je pobijedio predstavnika Njemačke Arnolda Resha iponom, ali je u drugom kolu porazom od predstavnika Holandije Van Stroa  okončao  učešće na ovom takmičenju.

Jovana Nikić je poražena u prvom kolu iponom od predstavnice Bjelorusije Kandratsyeve u kategoriji +78kg a ni u repesažu nije imala sreće pa je ispala od predstavnice Ukrajine Mill.

Na  karate takmičenju, nakon jučerašnje bronze za kata tim, danas su na tatami izašle Dijana Miljanić i Vasilisa Bujić.

Dijana je svoj nastup završila u prvom kolu porazom od predstavnice Rumunije Bogdan rezultatom 3:0 dok je Vasilisa u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobijedila predstavnicu Luksemburga Polu rezultatom 1:0 ali je u trećem kolu poražena identičnim rezultatom od predstavnice Portugala Oliveire.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar