I Švedska bolja od Crne Gore

Ognjen
Piše: Ognjen 479 pregleda Dodaj komentar

Univerzitetska reprezentacija Crne Gore pretprjela je i treći poraz u četvrtom kolu Univerzijade u Guangžuu i tako izgubila sve šanse da se plasira u borbu za medalju.  Bolji od izabranika Zvezdana Mitrovića rano jutros po našem vremenu bili su Šveđani rezultatom 53:56.

Naši momci su odigrali katastrofalnu prvu četvrtinu u kojoj su Šveđani stekli čak 14 poena prednosti (8:22), a Šveđani su do odmora uspjeli da održe dvocifreni višak (21:32). Do kraja treće četvrtine minus je bio umanjen na (40:49).

U posljednjem kvartalu naša reprezentacija je u par navrata priprijetila Šveđanima, a kada je Đukanović sedam sekudi prije kraja takođe bio precizan iza linije 6,75m, Švedska je bila samo posjed ispred nas (53:55). Crnogorski studenti su tada napravili brz faul nad Lindkvistom, koji je bio polovičan sa linije penala, a u posljednjem naletu naših na meču Đukanović nije uspio da pogodi trojku za izjednačenje.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Đukanović sa 13 poena, 12 je postigao Spasojević, po 9 Sekulović i Đurišić. U ekipi Švedske najbolji je bio Nordstrom sa 21 poenom. U prva tri kola imamo pobjedu nad Mongolijom i poraze od Rusije i Kanade. Posljednji meč prve faze Crna Gora igra sjutra protiv selekcije Meksika.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar