Bronze za ženski kata tim i Danila Jeknića!

Vladan
Piše: Vladan 1.2k pregleda Dodaj komentar

Ženski kata tim u sastavu Mia Roganović sa Univerziteta Donja Gorica i Milica Bjelica i Jovana Marić koje nastupaju za Univerzitet Crne Gore osvojio je bronzano odličje na Eusa Combat igrama koje se održavaju u Zagrebu.

U grupnoj fazi nadmetale su se sa predstavnicama Slovačke, Španije i Turske i zauzele drugo mjesto u svojoj grupi. U borbi za treće mjesto savladale su Univerzitet iz Poljske i zasluženo osvojile prvo odličje za našu zemlju na takmičenju koje se inače odvija u četiri sporta (džudo, karate, tekvondo i kik boks) a za koji je prijavljeno oko 1300 učesnika sa 404 Univerziteta  iz 36 zemalja Evrope.

Od karatista nastupili su još kataši pojedinačno. Vladimir Mijač je svoj nastup završio u polufinalu dok su Jovana Marić i Mia Roganović završili u prvom odnosno drugom kolu.

Na kik boks takmičenju Danilo Jeknić se borio protiv predstavnika BiH Edina Vučelja. Meč je prekinut zbog nekontrolisanog udarca Edina Vičelja čime je naš predstavnik osvojio bronzanu medalju. Ana Miljenović je izgubila od predstvanice Češke Cvingerove Tereze u drugoj rundi prekidom.

Na džudo takmičenju Elma Ličina je izgubila meč protiv reprezentativke Francuske Lagache u golden score-u wazarijem. U regularnoom toku borbe i jedna i druga takmičarka su imale wazari i sa tim rezultatom pošle u golden score. Na tatami je izašao i Balša Sinanović koji je tokom čitavog meča bio dominantniji od predstavnika Portugala Fernandeza koji je golden score dočekao sa dva šida. U golden score-u sopstvenom greškom Sinanović je izgubio meč wazarijem.Od naših predstavnika sjutra će na tatami Novo Raičević u kategoriji -81 kg, Zvezdan Djukić -100 kg i Jovana Nikić +78.

Inače, takmičenje u Zagrebu, na kojem nas predstavlja 14 sportista, je najvažnije takmičenje u godini za Studentski sportski savez Crne Gore i s pravom očekujemo još uspješnih nastupa crnogorskih takmičara.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar