SP Abu Dabi: 12 medalja nakon pet dana takmičenja

Ognjen
Piše: Ognjen 305 pregleda Dodaj komentar
Nakon prva dva dana SP u Abu Dabiju gdje je naša selekcija osvojila sedam medalja uz jedno zlato u kategoriji veterana za Draška Trninića, u narednih tri dana stigla su još četiri odličja.

Anđela Vukčević [U21] nastupila je trećeg dana i u konkurenciji preko 70 kilograma osvojila srebrnu medalju. Istog dana takmičenja nastupio je duo show mix Stefan Vukotić / Lidija Caković u konkurenciji seniora. Naš duo ima je dva nastupa u prikazu tehnika i zasluženo stigao do bronzane medalje.
Četvrtog dana obradovala nas je Vedrana Praščević [U18]. Ona je u konkurenciji do 52 kilograma osvojila srebro, pobjedama nad takmičarkama iz Grčke i Tajlanda i porazom od njemačke reprezentativke u finalu. Vedrana je imala izvanredan nastup i samo su je sekunde djelile od najsjajnijeg odličja.
Za još jedno srebro i ukupno 12 medalja ponovo su bili zaslužni Stefan Vukotić i Lidija Caković koji su u duo mix seniorskoj konkurenciji stigli do srebrne medalje.
Petog dana takmičenja vidjeli smo dva odlična nastupa našeg seniora Nikole Perovića [ne waza – 94kg].
Danas je za naše takmičare slobodan dan a već sjutra borbe će imati seniori Arso Milić i Krsto Radulović u kategoriji borbe – 94 kilograma.
Sjutra i preksjutra nastupiće Nina Bogićević i Ljubica Nikčević u kategoriji do 18 godina u disciplinama duo i duo show.
Posljednji nastup za našu selekciju imaće Luka Trninić u kategoriji u18 ne waza -73 kilograma.
Luka nastupa 6. novembra.
Selektor Nikola Prodanović zadovoljan je nastupim svojih takmičara. Uz malo sreće, bilans medalja mogao je biti i veći, a najveći žal ostaće za zlatnom medaljom Vedrane Praščević.
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar