Sjajan nastup džiu-džicu reprezentacije u Banja Luci

Ognjen
Piše: Ognjen 613 pregleda Dodaj komentar

Crnogorska džiu-džicu reprezentacija proteklog vikenda imala je i više nego uspješan nastup na 17. Otvorenom prvenstvu Balkana u Banja Luci.

Sastav koji predvodi selektor Nikola Prodanović završio je kao drugi u generalnom plasmanu, a ispred je bila samo selekcija Rumunije. Crna Gora je prvenstvo okončala sa čak 57 odličja, 24 zlata, 17 puta bili smo srebrni dok je bronza 16 puta sijala oko vrata naših reprezentativaca.

Zadovoljan sam nastupom moje ekipe i vjerujem da su u ovom trenutku dali svoj maksimum. Prije svega, bila je ovo dobra uvertira za predstojeće Svjetsko prvenstvo  koje će se krajem oktobra mjeseca održati u Abu Dabiju, kazao je selektor Nikola Prodanović.

Zadovoljan ostvarenim u Banja Luci bio je i predsjednik saveza Miloš Ašanin.

Odlična uvertira i uspješan nastup reprezentacije koja se još jednom sjajno predstavila na nekom od takmičenja. Zahvalio bih se i Ministarstvu sporta i mladih na podršci i vjerujem da će i u narednim akcijama biti naš vjetar u leđa i neko ko će pratiti naš rad, istakao je Ašanin.

A uspješan nastup našeg tima zaokružen je i još jednim vrijednim priznanjem – crnogorski džiu-džicu sudija Srđan Kujović stigao je do B licence i time stekao uslov da sudi na svim kontinentima.

Važno je istaći da je na pomenutom prvenstvu nastupilo preko 700 takmičara a da je uspjeh Crne Gore u konkurenciji čak 19 zemalja nešto što itekako može da raduje sportsku javnost u našoj državi.

Kao potvrda dobrih rezultata ostvarenih godinama u kontinuitetu Crna Gora i Podgorica nagrađene su dodjelom organizacije za naredno prvenstvo Balkana. Sekretar saveza Nikola Ašanin, inače jedan od članova naše delegacije u Banja Luci, prisustvovao je sastancima čelnika balkanske džiu-džicu federacije gdje je i dogovoreno da Podgorica 2023. godine bude ponosni domaćin pomenutog takmičenja.

Za odmor i utiske vremena previše nema – naredna stanica je Abu Dabi, mjesto gdje će crnogorska selekcija pokušati da ostavi što bolji utisak i još jednom obraduje sve zaljubljenike u ovaj sport.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar