Road Runners Montenegro – Osvoji svijet trkačkim koracima!

Ognjen
Piše: Ognjen 455 pregleda Dodaj komentar
Foto: RRM

Road Runners Montenegro – jedinstveni trkački klub u Crnoj Gori nastavlja da živi svoj san.

Grupa ljubitelja zdravih stilova života koji su najveće uživanje pronašli u trčanju i druženju gradi svoj put i tim koji je iz nedjelje u nedjelju jači za nekog novog člana.

Petorka koju čine Uroš, Savo, Božidar i “Duo Nikola” godinama je rušila sopstvene granice, a upravo su pomenuti momci učesnici brojnih polumaratona, maratona i triatlona.

Sada, postavljene su nove granice, novi ciljevi, ne samo sopstveni, a trkačka “armija” trenutno broji nevjerovatnih 180 članova.

Foto: RRM

Ono što je takođe važno naglasiti i sve što je potrebno da se pridužite “runnersima” jeste volja za kvalitetnim treningom, želja za dobrim društvom i ljubav prema putovanjima – treninzi su besplatni i zajedno osvajate grad.

“Sredinom novembra prošle godine kada smo krenuli sa trkačkim treninzima na otvorenom sa našim sugrađanima, kompletan plan je bio napravljen za učešće na Splitskom polumaratonu. Same pripreme su protekle dobro, vremenski uslovi nam često nisu išli na ruku ali to je bio i dobar test volje naših članova. Na prvom treningu pojavilo se 40 članova da bi na svakom narednom taj broj bio veći. Sama činjenica da smo u Splitu bili najbrojnija ekipa, a uzevši u obzir da smo u tom momentu postojali tek četiri mjeseca, moramo biti i više nego zadovoljni”, kazao je za naš portal jedan od osnivača i kapitena kluba Nikola Čađenović.

RRM

Članovi su podijeljeni u pet grupa, razlikuju se po tome što svaka od njih ima svog kapitena koju on predvodi određenim “pace-om” (brzinom).

Treninzi se održavaju na više lokacija u Podgorici – brdo Gorica, Tološka šuma, Trg Svetog Petra Cetinjskog, Trg Nezavisnosti i Sportski centar “Morača”.

U narednom periodu “Road Runners Montenegro” se priprema za još dvije velike trke – “Beogradski maraton” 14.04. i “Wizz Air Skoplje Maraton” 04.05. gdje će nastupiti sa preko 60 svojih trkača i biti jedna od najbrojnijih trkačkih grupa u regionu.

“Prvi organizacioni ispit položen je još u Splitu. Sve nakon toga biće nadamo se još jedna potvrda da smo spremni da se u narednom periodu okrenemo i organizaciji još većih trka u drugim evropskim metropolama. Ali idemo korak po korak, i za sada je akcenat na tome da se uspješno vratimo iz Beograda i Skoplja, gdje ćemo nadam se ostvariti još bolje rezultate nego na premijeri u Splitu”, zaključio je Uroš Đurašević, takođe jedan od kapitena i osnivača grupe RRM.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar