Olimpijci večeras putuju za Peking – Salihović: Velika čast i osjećaj ponosa i zadovoljstva

Vladan
Piše: Vladan 230 pregleda Dodaj komentar
Foto: COK

Crnogorska olimpijska ekspedicija večeras putuje u Peking, gdje će u petak biti otvorene Zimske olimpijske igre.

Crnu Goru će predstavljati troje sportista – Jelena Vujičić i Eldar Salihović takmičiće se u slalomu i veleslalomu, a Aleksandar Grbović u skijatlonu.

Za 22-godišnjeg Eldara to će biti drugi nastup na najvećoj smotri zimskog sporta. Debitovao je prije četiri godine u Pjongčangu.

“Dvije stvari su mi ostale u sjećanju – Južna Koreja kao zemlja i Koreanci kao domaćini, kao i trema koju sam imao. Mislim da ovoga puta treme neće biti. Već sam se malo navikao na tu scenu, na publiku, na kamere”, kaže Eldar.

Za njega će Igre u Pekingu ipak biti posebne, jer će na ceremoniji otvaranja nositi zastavu Crne Gore.

“To je velika čast i osjećaj ponosa i zadovoljstva, što ću na taj način predstaviti državu”.

Eldar i njegove kolege iz crnogorskog olimpijskog tima imaju jasne ciljeve na najvećem takmičenju – da daju maksimum na stazi.

“Za nas, kao predstavnike malih zemalja, najvažnije je da pokažemo najbolje od sebe i da napredujemo. Moj cilj je da ostvarim bolji plasman nego na prethodnim Igrama”.

To što Crna Gora ima tri takmičara u Pekingu jeste značajan uspjeh, s obzirom na to koliko su zimski sportovi zahtjevni u svakom pogledu – od talenta, preko priprema, opreme, novca…

“Sa naših prostora, Slovenija i Hrvatska su veleselile, a to što imamo tri predstavnika na Igrama za nas je veliki uspjeh. Imamo ih više nego, recimo, Olimpijski komitet Srbije. Čestitke našim takmičarima i Skijaškom savezu Crne Gore. Vjerujem da je to impuls, uz razvoj infrastrukture koje je u toku, za sve naše mlade ljude koji se bave zimskim sportovima”, kazao je Igor Vušurović, v.d. generalnog sekretara COK.

Otvaranje Zimskih olimpijskih igara je u petak.

Jelena Vujičić će veleslalomske trke voziti 6. februara, a slalomske tri dana kasnije.

Aleksandar Grbović nastupa u 2 discipline –  sprint 8.februara i 15 km klasičnim stilom 11. februara, dok će Eldar Salihović voziti veleslalom 13, a slalom 16. februara.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar