Ministarstvo sporta nagradilo džiu-džicu reprezentativce

Vladan
Piše: Vladan 870 pregleda Dodaj komentar
Foto: Ministarstvo sporta

Ministarstvo sporta nagradilo osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u džiu-džicu, sa 18.500 eura.

Džiu-džicu reprezentativci Crne Gore, na nedavno završenom prvenstvu Evrope u Poljskoj postigli su zapažene rezultate, osvojivši ukupno devet medalja i to dvije zlatne, dvije srebrne i pet bronzanih.

Tim povodom, u Ministarstvu sporta priređen im je prijem, na kojem je ministar sporta Nikola Janović čestitao crnogorskim džiu-džicu borcima na osvojenim odličjima, ističući da će Ministarstvo sporta u ime Vlade Crne Gore i ovoga puta nagraditi njihova sportska dostignuća.

“Osvajačima medalja na prvenstvu Evrope u Poljskoj, opredijelili smo ukupno osamnaest ipo hiljada eura, u nadi da će se i sa takmičenja koja im predstoje do kraja godine, vratiti sa medaljama”- kazao je ministar Janović, ohrabrujući ih da zadrže kontinuitet u postizanju odličnih rezultata.

U ime džiu-džicu reprezentacije, ministru se na prijemu i vrijednoj premiji, zahvalio Dejan Vukčević, koji je na proteklom Evropskom prvenstvu, u borbama osvojio prvo mjesto.

“Ovo je još jedan pokazatelj da Ministarstvo sporta cijeni rad svih sportista, nebitno iz kojeg sporta dolazili, da li su to olimpijski ili neolimpijski sportovi”– poručio je Vukčević.

Zlato su osvojili Vuk Dragutinović i Aleksandra Popović, dok su srebrne medalje pripale Stefanu Vukotiću, Filipu Pešiću, Lidiji Caković i Mariji Kaljević. Treće mjesto u borbama osvojili su, Mirjana Martinović i Arso Milić, a u Duo classic Mix, Duo show Mix i Duo show Ž, Stefan Vukotić, Lidija Caković, Biljana Mitrović i Anastazija Petrović.

Prijemu u Ministarstvu sporta prisustvovali su i predsjednik džiu-džicu saveza Ranko Vukotić sa selektorom Milošem Ašaninom, koji su ministru Janoviću zahvalili za pomoć i podršku, čestitajući i usvajanje novog Zakona o sportu, koji će, zaključili su, unaprijediti crnogorski sport i dodatno učvrstiti partnerski odnos koji džiu-džicu savez ima sa Ministarstvom sporta.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar