Jovana Peković: Vjerovala sam u zlatnu medalju i otišla sam po nju

Jovana Peković, takmičarka Akademika, je zadivila u ruskom Iževsku i osvojila titulu prvakinje Evrope u konkurenciji do 23 godine.

Nikšićanka je u najvećoj zemlji svijeta prvo u nadoknadi vremena vazarijem pobijedila Britanku Šeli Ladford, potom na isti način, ali u regularnih četiri minuta borbe, i Belgijanku Sofi Berže, da bi potom u polufinalu i finalu iponom rušila Izraelku Inbar Lanir i Njemicu Tereze Cenker za najsjajnije odličje u kategoriji do 78 kilograma.

Oduševljena sam, još sam pod utiskom. Svi me pitaju kako se osjećam, ali, iskreno, nikom ne znam da objasnim. Osjećaj je prelijep – pričala je Pekovićeva juče na aerodromu u Podgorici.

Djevojka koja bi mogla da se uključi i u borbu za Olimpijske igre u Japanu je bila samouvjerena pred odlazak u Iževsk.

 – Mnogo prije puta u Rusiju, vjerovala sam u zlatnu medalju i otišla sam po nju. Prvi meč mi je najteže pao, protivnica i ja smo bile ravnopravne, ali sam imala mnogo veću želju da pobijedim i osvojim zlato. Na kraju se to i ostvarilo. Poslije tog meča sam bila još motivisanija da budem prva – naglasila je djevojka koja 16. januara slavi 22. rođendan.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button