“Treniraj sa olimpijcima” po notama Marije Vuković i Jovane Peković

Ognjen
Piše: Ognjen 277 pregleda Dodaj komentar

Projekat Crnogorskog olimpijskog komitetaTreniraj sa olimpijcimadrugu nedjelju za redom uveseljava djecu Osnovnih školaširom Crne Gore.

U predhodnim danima, sportisti Olimpijskog tima Crne Gore i tim instruktora, obišao je škole ,,Bedri Elezaga” Ulcinj,  ,,Mirko Srzentić” Petrovac, “Jovan Tomašević” Virpazar i “Boro Vukmirović”Rijeka Crnojevića. Djevojčice i dječaci imali su jedinstvenu priliku da se druže, upoznaju i vježbaju sa osvajačicama medalja i učesnicima najvećih sportskih takmičenja, našim olimpijkama, Jovanom Peković i Marijom Vuković. One su se našle i u ulozi predavača i sagovornika, jer je standardan čas  fizičkog vaspitanja zamijenjen nešto drugačijim i zabavnijim predavanjem, ali ispunjen i druženjem, motivacionim govorima i raznim igricama.

Osim promotivnih aktivnosti, COK je u okviru projekta „Treniraj sa olimpijcima“ donirao školama lopte za košarku, odbojku i fudbal. Ovom prilikom, direktorima škole uručene su zahvalnice za doprinos i učešće u projektu.  

Napominjemo da je ideju Crnogorskog olimpijskog komiteta prepoznao i podržao Međunarodni olimpijski komitet preko svog Fonda olimpijske solidarnosti. U planu je posjeta 23 osnovne škole i karavan koji traje do polovine mjeseca maja.

Predivan dan iza mene ispunjensmijehom, igrom, druženjem. Uvijek mi je zadovoljstvo provoditi vrijeme sa dječicom, pogotovo kada su oni vrijedni, marljivi idisciplinovani. Bila mi je čast prenijeti imdio znanja koje posjedujem iz oblastisporta. Povratna reakcija je bila i više negoodlična i ponosna sam na ishod današnjegdana. Sjajna ekipa koja je bila uz mene upotpunika je ovaj dan i na pravi način smo započeli projekatTreniraj sa olimpijcima”, kazala je Jovana Peković.

Najbolja sportistkinja Crne Gore u 2021. godini, učesnica poslednjih OI u Tokiju, od prošle nedjelje i četvrta u svijetu, Marija Vuković je takođe bila učesnica projektaTreniraj sa olimpijcima.

 

Drago mi je što sam imala priliku da učestvujem u projektu i što ste me pozvali. Nisam često u Crnoj Gori i ovo je bio pravi trenutak da se pridružim. Djeca su stvarno ukras svijeta i volim da sam u njihovomo okruženju. Nadam se da sam doprinijela da se zabave i požele da se bave sportom. Kada nas ovako upozanaju, shvatiće da smo mi obični ljudi, što bi trebala da bude i jedna poruka njima da čime god da se budu bavili u životu, koliko god da su uspješni,najbitnije je da ostanu dobri i prizemni ljudi”, izjavila je Marija.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar