Džiu džicu reprezentacija osvojila 16 medalja u Abu Dabiju

Ognjen
Piše: Ognjen 765 pregleda Dodaj komentar

Crnogorska džiu džicu reprezentacija uspješno je završila nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se održalo u Abu Dabiju.

Selekcija koju predvodi selektor Nikola Prodanović osvojila je 16 odličja od čega čak četiri zlatne medalje.

Sigurno najveći uspjeh jeste najsjajnije odličje Arsa Milića koji je u konkurenciji seniora do 94 kilograma uspio da Crnu Goru postavi na najveću moguću ljestvicu.

Veliku radost u Abu Dabiju donio je i Andrija Golić (U16) koji je pobjedom nad takmičarom iz Francuske stigao do najvećeg postolja u kategoriji do 50 kilograma. Zlatna medalja dijelo je i Bogićević Nine i Nikčević Ljubice (U18) u disciplini duo show women.

Četiri srebra otišla su oko vrata Jelene Vukčević (U16) u kategoriji preko 63 kilograma,  Anđele Vukčević (U21) preko 70 kilograma, Vedrane Praščević (U18) do 52 kilograma kao i Stefana Vukotića i Lidije Caković koji su u duo mix seniorskoj konkurenciji stigli na korak do zlata.

Osam bronzanih medalja  takođe su rezultat za svaki respekt.

Počelo je sa Kristinom Radosavović (U16) u kategoriji do 63 kilograma. Istog dana bronzu je osvojila i Mihaljević Milica (U16) ali u kategoriji do 57 kilograma kao i Asanović Ana (U16) u kategoriji preko 63 kilograma.

Treće mjesto pripalo je i Stefanu Ćoroviću (U16) u kategoriji do 50 kilograma kao i Nikoli Vuleviću (U16) do 66 kilograma.

Seniorski duo show mix Stefan Vukotić i Lidija Caković nakon srebra stigao je  i do bronze, ovoga puta u prikazu tehnika. A uz jedno zlato, bronzu su ugrabile i Nina Bogićević i Ljubica Nikčević u disciplini duo sistem, do 18 godina.

U master kategoriji veterana zlato i bronza za našu selekciju. Najsjajnija medalja je pripala Drašku Trniniću a bronzom se okitio Đorđije Klać.

“Zadovoljan sam prikazanim u Abu Dabiju i prije svega odnosom takmičara na borilištima i van njega. Uvijek postoje stvari koje se mogu ispraviti ali sve je to jedno iskustvo više. Da je bilo malo više sportske sreće, a u nekim mečevima i boljih sudijskih odluka, možda bi konačan bilans medalja bio i brojniji ali nećemo žaliti za propuštenim već se okrećemo novim izazovima i takmičenjima. Želim da čestitam svim takmičarima koji su osvojili medalje ali i onima koji nisu uspjeli u toj zamisli ali su dostojno prezentovali državu i sport kojim se bave“, kazao je selektor Nikola Prodanović.

Čestitkama se pridružuje i predsjednik saveza Miloš Ašanin koji napominje da je za realizaciju krupnijih projekata kao i narednih reprezentativnih akcija potrebna i podrška krovnih sportskih institucija.

“Savez očekuje  veću pažnju Ministarstva sporta i mladih naročito ako znamo da nas očekuje naporna 2023. godina kada je na programu Evropsko prvenstvo za U16, U18 i U21 u Parizu u martu mjesecu. U raspodjeli budžetskih sredstava očekujemo i veću podršku kako bi sve važne aktivnosti saveza i reprezentacije bili realizovani. U suprotnom savez će doći u nezavidan položaj. Još jedna više nego važna aktivnost jeste organzacija Balkan open-a ove godine gdje se očekuje učešće od preko hiljadu takmičara. Mi kao organizatori ovakvog događaja očekujemo finansiju podršku kako Ministarstva sporta i mladih tako i Vlade Crne Gore. Naravno, bllo bi dobro kada bi se u nešto ovakvo uključila i neka državna kompanija i na taj način prepoznala i sopstvenu korist u vidu promocije na jednom internacionalnom događaju”, izjavio je Ašanin.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar