Crnogorski takmičari osvojili još pet medalja, ukupno 13 u Abu Dabiju

Crnogorska džiu-džicu selekcija nastavila je sa uspjesima i drugog dana Svjetskog prvenstva u Abu Dabiju. Zlato, tri srebra i bronza, učinak je drugog dana. Ukupno 13 medalja u prva dva dana natjecanja.

Zlatno odličje zaslužila je Vedrana Praščević u borbama do 52 kilograma u uzrastu do 16 godina. U istom uzrastu Kristina Radosavović (- 63 kg) je bila srebrna.

Srebrni su bili u borbama i mlađi senior Mladen Bojanović (- 85 kg), i Krsto Radulović (- 94 kg).

Naš duo klasik par, Filip Pešić-Stefan Vukotić u seniorskoj konkurenciji je osvojio bronzanu medalju.

Sjutra, trećeg takmičarskog dana na šampionatu u Abu Dabiju od crnogorskih reprezentativaca nastupiće u seniorskoj konkurenciji Selma Ličina, borbe (- 63 kg), Krsto Radulović, borbe (- 94 kg), Dejan Vukčević, borbe (+ 94 kg), duo miks parovi: Nina Bogićević-Andrej Kaljević u uzrastu do 16, a par Andrej Kaljević-Ljubica Nikčević u konkurenciji do 18 godina.

Crnogorsku selekciju posjetila je danas ambasaroka Crne GOre u UAE, Isidora Dabović, koja je čestitala na sjajnim rezultatima.

“Četiri finalna meča, sa zlatom tri srebra i osvajanjem bronzane medalje jasan su pokazatelj da je naša selekcija opravdala očekivaja. Osim rezultata, pokazala je i odličan timski duh, rad i požrtvovanost u predstavljanju svoje zemlje na najvećoj sportskoj smotri. Pred nama je treći takmičarski dan, a najviše očekujemo od našeg proslavljenog teškaša Dejana Vukčevića”, kazao je Miloš Ašanin, selektor crnogorske reprezentacije.

A višestruki svjetski i evropski prvak, Dejan Vukčević se na šampionatu pokazao i kao sjajan trener, jer mu je sa 16-godišnjem Luki Trniniću nedostajalo svega 15 sekundi u borbi a Francuzem za plasman u finale borbi do 18 godina. Dvije godien stariji rival je ipak uaspio da dobije na iskustvo pa se Trninić morao zadovoljiti bronzom, zasluženom pobjedama nad rivalima iz Švedske i Rumunije.

Izvor
Vijesti.me

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button