Devet medalja na Evropskom prvenstvu: Napravili smo istorijski uspjeh!

Vladan
Piše: Vladan 1k pregleda Dodaj komentar
Foto: ZORAN ĐURIĆ

Crnogorska džiu-džicu selekcija je u poljskim Gljivicama osvojila devet medalja na najvećoj smotri Starog kontinenta.

Po dvije zlatne i srebrne, te pet bronzanih medalja svrstale su našu zemlju na peto mjesto generalnog poretka u takmičenju 18 selekcija. Zlatne medalju osvojili su Dejan Vukčević u borbama preko 94 kilograma i Vuk Dragutinović i Aleksandra Popović u duo miks šou sistemu.

Srebrni su bili duo šou sistemi, Stefan Vukotić i Filip Pešić, Lidija Caković i Marija Kaljević, a bronzani Stefan Vukotić i Lidija Caković (duo miks klasik), Stefan Vukotić i Lidija Caković (duo miks šou), Biljana Mitrović i Anastazija Petrović (duo šou),  Arso Milić (borbe do 85), Mirjana Martinović (-62 kg), koja je uz bronzu osvojila zlato na Masters prvenstvu Evrope za takmičare preko 35 godina, koje je održano u okviru Evropskog prvenstva.

Napravili smo istorijski uspjeh. I to ne zato što je lako, već zbog odličnog i organizovanog rada Džiu-džicu saveza u prethodnom periodu, jer smo 2009. godine imali samo medalju. A sada ostvarujemo kontinuitet i medalje osvajamo na svim najvećim takmičenjima. I pored finansijskih problema mi smo selekcija na ponos Crnoj Gori. Posebno smo zadovoljni što smo na šampionatu ukazali šansu mlađim sportistima. Zahvaljujem se roditeljima i klubovima koji su pomogli da se otputuje na šampionat, na kojem smo pored najtrofejnijih članova selekcije uspjeli da šansu ukažemo i mladim perspektivnim takmičarima. Oni su to opravdali medaljama i sjajnim rezultatima“, kazao je Vukotić na konferenciji za novinare.

Pored Vukotića konferenciji su prisustvovali osvajači medalja, selektor Miloš Ašanin i potpredsjednik Saveza Draško Trninić.

“Oduševljen sam rezultatom, jer su ipred nas bili samo Poljska, Rusija, Francuska i Njemačka, a Slovenija sa budžetom od pola miliona eura je bila daleko iza nas. Na sjajan način smo završili prvi dio sezone, a u drugom nas očekuje Svjetsko prvenstvo u Malmeu, koje je najznačajnije zbog velikog broja bodova u kvalifikacijama za Svjetske igre 2021. godine. Imamo i Balkansko prvenstvo i Svjetski kup za takmičare do 15 godina, a jako je bitno da na njemu učestvuje što više reprezentativaca kako bi dobili međunarodno iskustvo. Nadamo se podršci klubova, roditelja ali i Ministarstva sporta. Sada smo zahvaljujući Upravnom odboru nastupili sa 15 takmičara i osvojili devet medalja“, istakao je Ašanin.

Najtrofejniji crnogorski reprezentativac, Dejan Vukčević je u Gljivicama kompletirao set zlatnih odličja.

“Ponosan sam što sam poslije dvije svjetske uspio da osvojim evropsku zlatnu medalju. I to u nikada jačoj konkurenciji. Zahvalan sam na podršci drugova iz selekcije, kojima čestitam i na sjajnim rezultatima”, kazao je Vukčević.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar