Crna Gora igra u Prvoj konferenciji

Ognjen
Piše: Ognjen 1k pregleda Dodaj komentar
Foto - Montenegro Rugby

Evropska ragbi federacija primila je Crnu Goru u Prvu konferenciju za takmičenju u olimpijskoj verziji ovog sporta – ragbiju 7, umjesto diskvalifikovane Malte.

Predsjednik Ragbi saveza Crne Gore Mišel Milović kazao je da će se ovo takmičenje održati 23. i 24. juna ove godine u Zenici.

“Osim Crne Gore, u ovoj Konferenciji su i Moldavija, Češka, Slovačka, Srbija, Norveška, Bosna i Hercegovina, Turska, Monako, Slovenija, Austrija i Finska. Takođe naša ženska ragbi 7 reprezentacija primljena je u Konferenciju 1, a domaćin tog takmičenja biće Hrvatska. Očekujemo podršku Ministarstva sporta i Crnogorskog olimpijskog komiteta kako bismo se kvalitetno pripremili i predstavljali Crnu Goru na ovom takmičenju“, kazao je Milović.

Konferencija 1 je treći rang takmičenja u evropskom ragbiju, nakon dva profesionalna nivoa. Crna Gora je prije dvije godine, osvajanjem drugog mjesta u Konferenciji 2, izborila učešće u elitnijoj grupi, ali je ispala nakon lošeg rezultata na turniru u Bugarskoj.

Crnogorsku ragbi reprezentaciju na proljeće očekuje takmičenje i u Evropskom kupu nacija. U prvoj utakmici crnogorski „vukovi” biće domaćini Bugarskoj 14. aprila, a narednu utakmici igraće protiv Turske u Ankari 28. aprila.

Novom selektoru Danilu Ćeraniću pomoći se bivši selektor, francuski trener Erik Merkadie, koji je postao direktor za razvoj ragbija u Crnoj Gori kao i francuski stručnjak Didije Alase koji ostaje trener linije”, kazao je Milović.

Pripreme crnogorske reprezentacije počinju od 14. januara, a planirano je više prijateljskih utakmica sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, kao i Hrvatskom.

U najavi je i odmjeravanje snaga sa novozelandskim „NZ Ambassadors”, timom veterana iz zemlje svjetskog prvaka koja putuje planetom u cilju popularizacije ovog sporta.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar