Bivši Džudo savez je izbrisan zbog bahatosti Bečanovića

Ognjen
Piše: Ognjen 480 pregleda Dodaj komentar

Bivši Džudo savez izbrisan je iz registra sportskih organizacija isključivo zbog bahatosti i finansijskih zloupotreba njegovog predsjednika Dragomira Bečanovića, saopšteno je iz Judo saveza.

Komentarišući odluku Upravnog suda iz te asocijacije saopšteno je sud donio rješenje da se predmet vraća nadležnom organu, odnosno Upravi za sport na donošenje ponovnog rješenja.

“Razlog je što prethodno rješenje nije potpisao starješina nadležnog organa, nego direktor sa njegovim ovlašćenjem, što predstavlja tehničku, a ne suštinsku stvar”, saopšteno je iz Judo saveza.

Oni su poručili Bečanoviću da spor koji on i njegov ugašeni savez vode sa Ministarstvom sporta i mladih ne mogu imati nikakve veze sa rješenjem Judo saveza, njegovim legitimitetom i međunarodnim priznanjem.

“Svi klubovi članovi Judo saveza, njih 31 i svi reprezentativci, od Uprave za sport očekuju da donese suštinski isto rješenje i ispravi taj tehnički nedostatak u smislu potpisa. Svako drugo rješenje bi bilo potpuno protivno zakonu i zdravom razumu”, piše u saopštenju.

Iz Judo saveza istakli su da su u prošlosti imali izuzetno korektnu i profesionalnu saradnju sa Ministarstvom sporta i mladih, kao i danas Upravom za sport, ali i svim ostalim državnim i međunarodnim sportskim institucijama medju.

“Samo jedan nacionalni sportski savez može imati rješenje Uprave za sport i biti međunarodno priznat od strane Svjetske i Evropske džudo federacije, a to je Judo savez Crne Gore”, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da Judo savez Crne Gore čine isti oni klubovi koji su bili članovi ugašenog Džudo saveza.

“Ime su promijenili kako ne bi nasljeđivali ogromne dugove i neizmirene obaveze koje je iza sebe ostavio Bečanović”, piše u saopštenju.

Iz Judo saveza podsjećaju da je vrhunac brige Bečanovića o takmičarima, klubovima i džudo sportu bio onaj kada je zbog svojih ličnih interesa i nepoštovanja zakona, inspekcije i Ministarstva sporta i mladih bio spreman da ugasi čitav sport, a sportiste i klubove ostavi bez finansija.

“Iz razloga što smo fokusirani na buduće akcije i planove Saveza od kojih su prvi učešće naših reprezentativaca sledećeg vikenda na Grand Slamu u Tbilisiju i Antaliji ovim završavamo svaku komunikaciju sa bivšim predsjednikom Bečanovićem koji je uspio da unazadi i na kraju uništi čitav džudo sport u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Judo saveza.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar