Andrija Golić svjetski prvak, sedam odličja u prva dva dana u Abu Dabiju

Ognjen
Piše: Ognjen 400 pregleda Dodaj komentar

Crnogorska džiu džicu reprezentacija osvojila je sedam odličja nakon prva dva dana Svjetskog prvenstva u Abu Dabiju.

Ono najsjajnije stiglo je danas a pripalo je Andriji Goliću (U16) koji je u finalnom susretu u kategoriji do 50 kilograma savladao takmičara iz Francuske.

U istoj kategoriji bronzanom medaljom okitio se Stefan Ćorović (U16) koji je u meču za pobjedničko postolje bio bolji od predstavnika Rumunije.

Današnji program donio je još jednu bronzu a ona je pripala Nikoli Vuleviću (U16). Vulević je u duelu za treće mjesto, u kategoriji do 66 kilograma savladao mađarskog borca.

Jučerašnji dan protekao je u znaku nježnijeg pola.

Za sada jedino srebro pripalo je Jeleni Vukčević (U16) u kategoriji preko 63 kilograma. Slovenka, Austrijanka i Grkinja položile su koplja pred crnogorskom reprezentativkom ali je u meču za zlato upravo predstavnica iz Slovenije bila uspješnija.

Tri preostale bronze idu oko vrata Kristine Radosavović (U16) kategorija do 63 kilograma, Milice Mihaljević (U16) kategorija do 57 kilograma i Ane Asanović (U16) kategorija preko 63 kilograma.

Vrijedno pažnje bilo je i uručenje najsjajnijeg odličja Drašku Trniniću koji u svojoj Master kategoriji (veterani) nije imao konkurenciju.

I treći dan biće uzbudljiv kada je naša selekcija u pitanju.

Na borilišta izlaze Mladen Bojanović (U21) u kategoriji do 94 kilograma, Savo Jaredić (U21) do 69 kilograma, Anđela Vukčević (U21) u kategoriji preko 70 kilograma, Miloš Miličković (U21) do 85 kilograma kao i duo show mix (seniori) Stefan Vukotić i Lidija Caković.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar