Žrijeb za Mundobasket 29. aprila

Vladan
Piše: Vladan 432 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Svjetsko prvenstvo u košarci na programu je od 25. avgusta do 10. septembra ove godine, a domaćini su Indonezija, Japan i Filipini. Titulu brani selekcija Španije, a žrijeb za Mundobasket će biti obavljen 29. aprila.

Iz Evrope na Mundobasketu igraće: Crna Gora, Srbija, Letonija, Grčka, Finska, Njemačka, Slovenija, Italija, Španija, Gruzija, Francuska i Litvanija.

Iz Amerike: SAD, Kanada, Brazil, Dominikanska Republika, Meksiko, Portoriko, Venecuela.

Iz Afrike: Angola, Zelenortska Ostrva, Egipat, Obala Slonovače i Južni Sudan i iz Azije/Okeanije, pored domaćina, Indonezije, Filipina i Japana, do cilja su stigle selekcije Australije, Kine, Irana, Jordana, Libana i Novog Zelanda.

Indonezija, Filipini i Japan su kao domaćini imali privilegiju da biraju jednog od rivala sa kojim će biti u grupi prije žrijeba. SAD će igrati protiv Filipina, Slovenija ide u Japan, a Kanada u Indoneziju.

Mundobasket će imati tri faze. U prvoj, 32 selekcije će biti podijeljenje u osam grupa. Dvije reprezentacije iz svake grupe će se preseliti u drugu fazu takmičenja, u kojoj će ponovo biti formirane četiri grupe, a po dvije selekcije iz novoformiranih grupa će izboriti plasman u nokaut fazu, odnosno četvrtfinale.

Istovremeno, selekcije koje ne prebrode prvu fazu, nastaviće takmičenje na Svjetskom prvenstvu, boriće se za plasman od 17. do 32. mjesta, dok će se selekcije koje ne prebrode drugu fazu, boriti za plasman od devetog do 16. mjesta.

Po dva najbolja tima iz Amerike, Evrope i po jedan iz Afrike, Azija i Okeanije obezbijediće direktan plasman na Olimpijske igre 2024, kao i domaćin Francuska.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar