Peri: Ovo je tim koji dobro igra kada je miran i opušten; Popović: Znamo šta nam je cilj i želimo da ga ostvarimo

Vladan
Piše: Vladan 230 pregleda Dodaj komentar
Foto: KSCG

Šesti dan boravka u Manili košarkaši Crne Gore iskoristili su i za Fibino zvanično fotografisanje. Sjajna atmosfera i dalje prati našu selekciju, pa je čini se sve spremno za toliko čekani 25. avgust i prvi meč na Mundobasketu protiv Meksika.

“Mislim da smo spremni za start šampionata, ostalo je još par stvari koje treba da pripremimo za Meksiko… Rekao bih da su svi u reprezentaciji opušteni, mirni i spremni. ‘Vooch’ (Nikola Vučević) stalno igra golf”, poručio je iz Manile naš plej Kendrik Peri.

Upravo bi izostanak pritiska mogao da bude jedan od glavnih faktora za igru Crne Gore.

“Moramo da budemo mirni i fokusirani na ono što moramo da radimo. Ovo je tim koji dobro igra kada je opušten – samo je važno ne bude previše pritiska i bićemo u dobrom stanju”, jasan je Peri.

Kao i njegovi saigrači i košarkaš Unikahe smatra da je Crna Gora već napravila veliki korak kada je u pitanju Mundobasket.

“Cijelo ovo iskustvo je uspjeh za mene. S jedne strane uspjeh je plasman na ovaj turnir, dok s druge želimo da prođemo u narednu rundu. Mislimo samo na naredni meč, ne idemo previše daleko. Prvi cilj za nas je Meksiko”, jasan je Peri.

Osim sa Meksikom, Crnu Goru na Mundobasketu očekuju i dueli sa Egiptom 27. avgusta i Litvanijom 29).

A, posljednji test meč pred Mundobasket naši momci odradili su protiv Filipina, gdje je domaćin na neki način odlično “odglumio” prvog rivala Crne Gore.

“U tom meču smo pokazali dva lica – bio je malo sporiji početak, a nakon toga smo uhvatili ritam. Ono što je karakteristično u nekoj mjeri smo sve popravili, smanjili smo periode naše slabije igre… U svakom slučaju mislim da smo pripremni period iskoristili na dobar način”, istakao je Petar Popović.

Meč sa Meksikom igra se u petak od 10.45 sati po našem vremenu.

“Meksiko igra sličnu košarku kao Filipini, pa će nam sigurno značiti ovaj pripremni meč. Filipini su pokazali brzu igru, možda i ne toliko karakterističnu za evropske ekipe, čak i nakon naših poena brzo su ulazili u napad i šutirali u tranziciji, tako da je sve to bilo malo atipčno za nas”, dodao je Popović.

O utiscima u Manili kaže.

“Mnogo je bitno što smo došli ranije, već tokom ova tri-četiri dana uhvatili ritam sa spavanjem. Ljudi su ovdje zaista ljubazni, vidi se da im je stalo da se osjećamo ugodno… Svi preduslovi su tu da u petak izađemo na teren, damo maksimum, a znamo šta nam je cilj i želimo da ga ostvarimo”, zaključio je Popović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar