Zoran Kastratović: Uživam u Kataru

Vladan
Piše: Vladan 763 pregleda Dodaj komentar
Foto: IHF

Čovjek koji je ovih dana u Dohi najtraženiji, s obzirom da su istu preplavile ekspedicije iz bivše Juge – Zoran Kastratović se već nakon nekoliko mjeseci u Kataru osjeća kao kod kuće.

Kako i ne bi kada ima odlične rezultate iza sebe sa svojim EL Džaišom, te kada se ovdje samo priča o rukometu. Našeg bivšeg selektora koji je upravo na proteklom SP u Španiji vodio „lavove“ smo proteklih dana mogli vidjeti u društvu selektora i igrača Makedonije, Hrvatske, Slovenije, BiH i sigurno da im njegovi savjeti mogu biti od koristi, s obzirom da Zoki ima bogat CV – vodio je Crnu Goru na dva velika takmičenje, takođe i žensku reprezentaciju Makedonije, a potom i Vardar u Ligi šampiona i SEHA ligi kada su u Skoplju padali veliki rivali, vodio je El Džaiš na klupskom prvenstvu svijetu – Super Globu, dok je nedavno osvojio Azijski kup najvažnije takmičenja na ovom podneblju.

Zaista uživam u Dohi i mnogo sam srećan što sam od strane predsjednika Khalida Al Kuvarija uz dogovor sa mojim menadžerom Sašom Bratićem dobio priliku da vodim ovako veliki klub. El Džaiš se po organizaciji ne razlikuje od najboljih evropskih klubova, uslovi za rad su fenomenalni, dvorane nove, uvijek dobro posjećene, zaista se u Kataru mnogo voli ovaj sport. Pritom organizacija Svjetskog prvenstva je čitavoj priči dala poseban šmek i svi koji su ovdje odlično znaju koliko je lijepo biti dio ove rukometne priče“,kazao je Kastratović, sada strateg najbogatijeg kluba na planeti.

U Kataru ima nekoliko moćnih klubova, liga je izuzetno interesantna, ali se jedno rivalstvo gleda posebnim očima – između El Džaiša (vojske) i Lahvije (policije).

Ima dosta kvalitetnih igrača i klubova u Kataru, tako da će prvenstvo biti interesatno. Istina mi imamo najveće ambicije, veliki broj igrača igra za svoje reprezentacije na ovom prvenstvu, tu su svakako Goran Stojanović i Žarko Marković, koji mnogo znače za El Džaiš i sa kojima je zaista milina sarađivati, jer su vrhunski igrači i još veći profesionalci. Naši ciljevi su da osvojimo sve što se osvojiti može. Osvojili smo Azijski Kup i to je velika stvar za nas. Ostaje žal što nismo prikazali možda još više na Super Globu, ali se nadam da ćemo naredne sezone odigrati još bolje, a onda što da ne i napasti taj trofej“,poručio je Kastratović.

Zoran je kod kolega iz Makedonije, Hrvatske i BiH proteklih dana bio najtraženiji lik, s obzirom da je iznosio svoja očekivanja prije, a onda i sumirao utiske nakon meča istih selekcija.

Žao mi je što se BiH nije plasirala u drugi krug. Imali su kvalitet, krenuli dobro, ali su onda pali. Makedonija igra odlično i volio bih da dogura što dalje, ali će imati velikih problema sa Slovencima, koji takođe žele visok plasman. Što se tiče Hrvatske ona je u užem krugu kandidata za plasman u polufinale i kako sada stvari stoje postoji velika mogućnost da se plasira u samu završnicu. Tu su svakako još Francuzi, Španci, Danci koji uvijek žele najviše i imaju sa čim da prijete. Očekujem interesatne mečeve drugog kruga na prvenstvu, te da će prije svega ljubitelji rukometa kojih ovdje ima mnogo uživati, a iskreno se nadam da će i reprezentacije sa naših prostora dogurati što dalje“,poručio je Kastratović.

 

 

 

 

 

 

handball montenegro

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar