Zoran Kastratović novi selektor Irana

Ognjen
Piše: Ognjen 816 pregleda Dodaj komentar
Foto: Miloš Pavićević / Instagram

Najuspješniji selektor Crne Gore Zoran Kastartović će do kraja godine raditi u Iranu, gdje će voditi nacionalnu selekciju upravo na njima najznačajnijem takmičenju – Azijskom prvenstvu. Kastratović je imao paklenu konkurenciju, u opciji je bilo nekoliko trenera iz Skandinavije, ali i sa Balkana, međutim CV našeg stručnjaka je najviše odgovarao čelnicima iranske federacije prenosi Handball Montenegro.

Iran je zemlja sa bogatom rukometnom tradicijom, a na prvenstvu Azije imaju velike ambicije, zato su se i odlučili za Kastratovića, koji je već radio u Aziji, a koji će na “vreloj” klupi naslijediti Slovenca Boruta Mačeka.
Tačnije Zoran je bio trener najbogatijeg kluba na planeti – katarskog El Džaiša sa kojim je osvojio titulu, ali i azijsku ligu šampiona. Kastratović je na dva velika takmičenja poveo našu reprezentaciju kada su crveni bili bolji od Njemačke dva puta, a potom i od Švedske, dok je bio selektor Makedonije. Osim Berana sa kojima je osvojio sve u tada kvalitetnoj crnogorskoj ligi Kastratović je vodio Sutjesku u SEHA ligi, te Vardar u istom takmičenju, ali i Ligi šampiona. Upravo kada je Zoran sjeo na klupu kluba iz Skoplja tada je počelo stvaranje velikog Vardara, danas šampiona Evrope.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar