Vlada sa 300 hiljada eura pomaže istaknute sportske klubove

Vladan
Piše: Vladan 777 pregleda Dodaj komentar
Foto:Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore dala je saglasnost da 300 hiljada bude dodijeljeno istaknutim sportskim klubovima a novac će biti isplaćen iz budžeta Ministarstva sporta i mladih.

Klubovi koji će od Vlade dobiti finansijsku pomoć su klubovi iz prve kategorije sportova koji su na programu Olimpijskih igara, i to: RK “Lovćen”, ŽRK “Budućnost”, VK “Primorac”, PVK “Jadran”, ŽKK “Budućnost”, OK “Jedinstvo Franca”, ŽOK “Luka Bar”, FK “Breznica”, DžK “Akademik” i DžK “Ibar”.

Kriterijumi koje je Ministarstvo sporta i mladih imalo pri izboru klubova koji su odabrani na ovom spisku odnosili su se na tradiciju, učešće i rezultate seniorskih kategorija na domaćim i međunarodnim takmičenjima u prethodnoj godini, ravnomjerne regionalne zastupljenosti i razvoja, a u cilju rodne ravnopravnosti u sportu na listi su i predloženi ženski sportski klubovi.

Vlada Crne Gore nastaviće da stavlja poseban akcenat na dječiji sport, odnosno na unapređivanju uslova za rad u klubovima počev od septembra 2019. godine kako što više djece bilo uključeno u sportske aktivnosti i kako bi se pojačala crnogorska sportska baza u svim klubovima i sportovima.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar