Stefan Vidović: Pakovanje dobrih stvari počelo je prošle godine

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 488 pregleda Dodaj komentar

Svaki igrač reprezentacije je bitan, poručio je Stefan Vidović koji se sa nacionalnim vaterpolo timom priprema u Kašivazakiju – 300 kilometara od Tokija.

“Ajkule” su već trenirale, sve je po planu, “najteža” je adaptacija, ali do ulaska u Olimpijsko selo 22. jula skockaće i ovaj detalj.

Naš tim će 25. jula protiv Australije otvoriti olimpijski turnir, sa mnogo debitanata (samo su Brguljan, Ivović i Čučković upisali nastupe na Igrama) spremnih da daju više od onoga koliko mogu.

“Lično sam ispunio jedan dio sna, nadam se da će biti ispunjen i drugi. Prije pet godina bio sam blizu da idem u Rio, a na sreću sada sam tu, sa ekipom i ponosan zbog svega. Definitivno imam posebnu emociju koju teško mogu da opišem”, kazao je Vidović.

Pripreme za Tokio počele su još prošle godine. Pakleno ljeto na Primorju, bez takmičenja, dalo je kasnije plodove.

“Pripreme nijesu počele 2021, već mnogo ranije. Najznačajnije je bilo prošlo ljeto provedeno u velikom radu bez obaveza, što nije bilo lako. Ali to nam se vratilo kroz sva ova takmičenja koja smo do sada odigrali. To je dug proces, a definitivno je bio jedini ispravan put.”

Vaterpolo tim je na prethodnim Igrama od Pekinga do Londona bio na korak do medalje. Naučile su ih Igre da sitnice odvajaju osvajače medalja od ostalih.

“Mnogo toga će odlučiti i pokazati u kom pravcu će se turnir odvijati. Posvećeni smo Australiji, a to je način na koji smo i do sada funkcionisali. O ostalim reprezentacijama razmišljaćemo kada dođe red. Pripreme još nijesu gotove, čeka nas finiš koji želimo da iskoristimo na pravi način.”

U grupi sa Srbijom, Španijom, Hrvatskom, Australijom i Kazahstanom sve će biti važno.

“Prije svega, ovo su najujednačenije Igre po kvalitetu. Najveća je konkurencija, jer je mnogo ekipa u igri za medalju. Sitnice će odlučivati. Treba se prvo prilagoditi novom, specifičnom ambijentu, a u bazenu bi jedan blok, šut mogao da donese prevagu. Mi smo spremni, jer smo kroz ovo vrijeme pokazali koliko smo posvećeni, koliko radimo i vjerujem da će nam se vratiti na pravi način.”

Svjetska liga pokazala je da kvalitet u kombinaciji sa jakom emocijom donosi rezultat. Naši vaterpolisti osvojili su ovaj turnir neposredno pred dolazak u Tokio. Rutinski su stigli do cilja.

“Možda tako djeluje, ali treba napomenuti da smo u decembru odigrali evropski dio Svjetske lige koji je bio jako težak. Na završnom turniru krenuli smo dobro, podizali smo se kroz mečeve i najviše pokazali. Ali, moram ponovo da napomenem, morali smo da prođem evropski dio Svjetske lige i vidjeli ste koje su reprezentacije ostale iza nas. Srbija, Hrvatska, Mađarska i Španija nijesu bile u Tbilisiju.”

Odnos unutar tima je za olimpijsku medalju.

“Atmosfera je na nivou. Definitivno ovo nije najbolja selekcija koju je Crna Gora imala od postojanja, a pitanje je da li ćemo imati više onakvih vrhunskih igrača. Ali, ovdje, u Japanu, je svako svjestan svoje uloge, svako zna posao i znajući da svako daje preko svog maskimuma, dolazi rezultat. Atmosfera je početna stepenica na koju gradimo uspjeh.”

Žao je Vidoviću igrača koji su zbog povrede ostali kod kuće.

“Nažalost, povrede su nas pratile, a u Tokiju je najboljih 13 što u ovom momentu ima Crna Gora.”

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar