Spremni za izazove u Turskoj: Omladinci na turniru Glavne runde kvalifikacija za EP

Vladan
Piše: Vladan 264 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore naredne sedmice učestvovaće na turniru Glavne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se u septembru ove godine održati u Španiji.

Rivali naše selekcije biće domaćin Turska, Italija i Holandija. U prvom kolu, Crna Gora će se sastati sa Holandijom.

– Idemo spremni i pozitivni na turnir u Turskoj. Cilj smo već ostvarili plasmanom u glavnu rundu kvalifikacija, ali na mečeve sa Holandijom, Turskom i Italijom ne idemo sa bijelom zastavom. Svjesni smo da je uloga favorita namijenjena Italiji i Holandiji, ali sam siguran da ćemo se u pravom svjetlu predstaviti na najvišem nivou. Od prvog okupljanja ove selekcije, prije dvije godine, rekao sam da se radi o odličnim momcima, koji su na svakom treningu i na svakoj utakmici pokazali veliku volju i želju za radom i napredovanjem, kazao je selektor Sveto Ljesar.

Prvoplasirana reprezentacija izboriće pravo nastupa na završnici Evropskog prvenstva.

Crna Gora je plasman u Glavnu rundu obezbijedila osvajanjem prvog mjesta u preliminarnoj fazi kvalifikacija u novembru prošle godine, kada je bila najbolja u grupi u kojoj su bili još Sjeverna Makedonija i Gibraltar.

Selektor Ljesar je za turnir Glavne runde pozvao 13 igrača – golmani: Irhad Popović (KMF Ulcinj), Luka Knežević (KMF Onogošt); igrači: Arnes Lolović, Kenan Tafić (Otrant), Lazar Kostić, Marko Labović, David Puletić, Srđan Drašković (KMF Onogošt), Nemanja Nenezić (KMF Nikšić), Nikola Mijušković (KMF Onogošt), Srđan Petrušić, Miloš Koprivica (KMF Dolcinium), Pavle Vukčević (KMF Titograd).

Raspored

16.mart
11:00 – Italija – Turska
14:00 – Holandija – Crna Gora

17.mart
11:00 – Turska – Crna Gora
14:00 – Italija – Holandija

19.mart
11:00 – Turska – Holandija
14:00 – Crna Gora – Italija

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar