Simonović podijelio diplome, Bošković najavio nove akcije

Ognjen
Piše: Ognjen 745 pregleda Dodaj komentar
Foto / tekst: OSCG

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog Komiteta Dušan Simonović, u društvu generalnog sekretara OSCG Ivana Boškovića, pozdravio je učesnike FIVB seminara za odbojkaške trenere pod nazivom “FIVB Coaches Course Level 1”.

Seminar se održava 6-10.juna u Podgorici, a organizator je Odbojkaški savez Crne Gore, uz saradnju COK-a i Olimpijske solidarnosti.

“Želim da istaknem da je ovo izuzetno značajan skup, koji će sledeće godine porasti i nadam se da će se i u ostalim Savezima pokrenuti ovakav projekat.

Potrebno je da se treneri okrenu edukaciji najmlađih, kako bi se što više njih bavilo sportom. Ukoliko se ne primijene pravilne procedure tokom treninga, može doći dok raznih komplikacija.

Mislim da je neophodno u svim savezima raditi kako bi se to spriječilo, i želim da istaknem da je ovaj projekat podržao Međunarodni olimpijski komitet, a i mi u CCOK-u takodje”, izjavio je Dušan Simonović, predsjednik COK.

“Ovo je pilot projekat u Crnoj Gori i već se vidi da je uspio i nadam se da će ovo biti praksa i naredne godine, jer je obuka trenera veoma važna, posebno trenera koji rade sa djecom. Zahvaljujem i Odbojkaškom savezu Crne Gore na saradnji” zaključio je Simonović.

Iz OSCG ističu da je ovo tek prvi korak u nizu kada je rad trenerske organizacije u pitanju.

“Veoma smo zahvalni Crnogorskom Olimpijskom Komitetu i gospodinu Simonoviću na pomoći pri apliciranju za dobijanje sredstava Olimpijske solidarnosti za realizaciju ovog projekta, koji se organizuje po prvi put u Crnoj Gori.

Ovo je samo prvi korak, jer očekujemo da trenerska organizacija u narednom periodu ima dosta sličnih akcija, a za narednu godinu smo planirali organizaciju Level 2 FIVB seminara za trenere”, kazao je Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG.

1 klik - 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!
KLJUČNE RIJEČI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar