Simonović i Golubović razgovarali o mogućnostima saradnje na organizovanju IMZ i Ekonomskog foruma malih zemalja

Ognjen
Piše: Ognjen 781 pregleda Dodaj komentar
Foto: PR Centar/prcentar.me

Predsjednik Privredne komore Crne Gore, Vlastimir Golubović i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, sa saradnicima, sastali su se u Komori kako bi razgovarali o mogućnostima saradnje na organizovanju Igara malih zemalja i Ekonomskog foruma malih zemalja.

Predsjednik Golubović je saopštio da bi bilo veoma korisno da se u terminu od 27. maja do 1. juna, kada se održavaju Igre malih zemalja, organizuje i Ekonomski forum malih zemalja.

„Smatram da bi zajedničkom koordinacijom i paralelnim održavanjem dva skupa ojačali ulogu domaćina Igara malih zemalja, a sve sa ciljem da na najbolji mogući način promovišemo Crnu Goru kao sportsku, investicionu i turističku destinaciju”, saopštio je Golubović.

Imajući u vidu iskustvo Komore u organizovanju velikih ekonomskih skupova, predsjednik Golubović ponudio je podršku COK-u u dijelu organizacije i logistike navedenih događaja.

Predsjednik COK-a, Dušan Simonović je saopštio da se pripremne aktivosti na realizaciji Igara odvijaju planiranom dinamikom i da ga veoma raduje podrška Privredne komore, kao i drugih institucija i primorskih opština u kojima će se Igre održavati.

Takođe, izrazio je očekivanje da će Ministarstvo sporta organizovati konferenciju tokom trajanja Igara, na kojoj će učestvovati resorni ministri malih zemalja, što će uz Ekonomski forum dodatno doprinijeti kvalitetu manifestacije.

Potpredsjednik Privredne komore, Ivan Saveljić je saopštio da je Komora već stupila u kontakt sa asocijacijama privrednika iz malih zemalja kao i da snažnu podršku realizaciji Ekonomskog foruma pruža crnogorska diplomatsko konzularna mreža.

„Ova inicijativa je za sada zvanično podržana od strane Nj.K.V. princa Alberta od Monaka koji će u tom periodu boraviti u Crnoj Gori sa delegacijom privrednika. Zainteresovanost da nacionalna privredna delegacija uzme učešće na Forumu iskazao je i ministar ekonomije Andore, Gilbert Saboja, a očekujemo učešće i privrednih delegacija Kipra, Islanda, Lihtenštajna, Luksemburga i Malte”, kazao je Saveljić.

Cijeneći da će male zemlje budući razvoj bazirati uglavnom na inovativnim znanjima, saradnji nauke i privrede, kao i implementaciji pametnih specijalizacija, ove teme će biti u fokusu razmatranja Ekonomskog foruma.

Sagovornici su saglasni da predstoji veoma izazovan posao koji iziskuje odličnu koordinaciju i sinergijsko djelovanje svih aktera, kako bi se ostvarili najbolji efekti od organizacije Igara, Ekonomskog foruma i pratećih aktivnosti.

Sastanku su prisustvovali direktor organizacije Igara malih zemalja, Igor Vušurović i šef Kabineta predsjednika Privredne komore, Miljan Šestović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar