SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT GLAVNOG GRADA SA 14.000 EURA PODRŽAO POTENCIJALNE OLIMPIJCE I PARAOLIMPIJCE

Ognjen
Piše: Ognjen 170 pregleda Dodaj komentar
podgorica.me

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada opredijelio je 14.000 eura podrške sportistima podgoričkih klubova koji su potencijalni učesnici Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju.

Finansijsku podršku od po 2.000 eura za program priprema i sakupljanje bodova koji će, nadamo se, značiti normu za odlazak u zemlju izlazećeg sunca dobili su Marija Vuković (AK Podgorica, skok uvis), Marina Raković (KK Omladinac, karate), Nenad Dulović (KK Omladinac, karate), Mario Hodžić (KK Omladinac, karate), Miloš Spaić (AK OSI Vihor, bacanje kugle), Marijana Goranović (AK OSI Vihor, bacanje kugle) i Luka Bakić (STK OSI Luča, stoni tenis).

“Znajući sve poteškoće sa kojima se u toku pandemije virusa COVID 19 suočavaju naši klubovi, samim tim i sportisti, osmislili smo ovu akciju kao jedan od načina podrške Glavnog grada takmičarima koji jure vrhunske rezultate. Želimo da im budemo prava podrška i motivacija na putu ka ostvarenju njihovih snova. Znamo da njih sedmoro imaju realne šanse da se domognu cilja (spisak je sastavljen nakon konsultacija sa Crnogorskim olimpijskim komitetom i Paraolimpijskim komitetom Crne Gore), a ukoliko se u međuvremenu pojavi još neki individualac, bićemo tu da adekvatno reagujemo i na pravi način podržimo one koji su uvijek bili najbolji ambasadori grada i države”, istakao je Miloš Antić, pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada.

U ime sportista govorila je Marija Vuković, najbolja crnogorska atletičarka, sedma na nedavno završenom Evropskom šampionatu u Poljskoj, članica Atletskog kluba Podgorica.

“Fenomenalna akcija i sjajan potez Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. Do sada nismo imali priliku da naiđemo na ovakav način podrške, zbog toga zaista ogromna zahvalnost. Finansijska podrška nam je uvom trenutku najpotrebnija – za treninge, odlazak na brojna takmičenja, gdje ćemo se boriti za olimpijsku vizu. Na nama je da uradimo sve da opravdamo i očekivanja javnosti, ali i ovu podršku Sekretarijata”, rekla je Marija Vuković.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar