RSCG obilježio jubilej – 10 godina od olimpijskog srebra

Ognjen
Piše: Ognjen 369 pregleda Dodaj komentar
Foto - Stefan Ivanović / RSCG
Rukometni savez Crne Gore organizovao je svečanost na kojoj je obilježen jubilej i uručene plakete igračicama i članovima stručnog štaba reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

I deceniju kasnije, to je jedina olimpijska medalja za našu državu nakon obnove nezavisnosti, zbog čega London ima posebno mjesto u istoriji crnogorskog sporta.
Plakete igračicama i članovima stručnog štaba uručio je predsjednik Saveza Petar Kapisoda, a svečanosti su prisustvovali ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.
Foto – Stefan Ivanović / RSCG
Plakete su uručene Marini Rajčić, Radmili Petrović, Jovanki Radičević, Mariji Jovanović, Anđeli Bulatović, Sonji Barjaktarović, Maji Savić, Bojani Popović, Katarini Bulatović i Majdi Mehmedović, a članice „lavica“ u Londonu bile su i Milena Raičević, Suzana Lazović, Ana Đokić, Ana Radović i Jasna Tošković, kojima će plakete biti uručene naknadno.
Kao članovima stručnog štaba, plakete su uručene Emiru Bešliji i Snežani Damjanac, dok su selektor Dragan Adžić, Vlatko Đonović, Milanka Čelebić, Alen Pepić i Srđan Kojić zbog obaveza bili spriječeni da prisustvuju svečanosti.
Plaketa se dodjeljuje i Predragu Boškoviću, koji je 2012. godine bio predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore.
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar