Roganović: Nikad bliži odlasku na Svjetsko prvenstvo, možemo da budemo zadovoljni

Vladan
Piše: Vladan 166 pregleda Dodaj komentar
Foto: Hellenic handball federation

U prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj, rukometaši Crne Gore nisu opravdali ulogu favorita protiv Grčke.

Šta više, „lavovi” mogu da slave, jer je konačnih minus dva (25:23) sjajan rezultat, s obzirom na to da je selekcija koja nije igrala na velikim takmičenjima od januara 2005. godine više puta imala plus šest.

Zanimljivo je da je u jednom trenutku Nebojša Simić „vodio” u odbranama protiv Petrosa Bukovinasa 7:1, a njegova ekipa je gubila 9:8.

„Nismo iskoristili odbrane Simića, dok su Grci koristili svaku našu grešku. Uprkos porazu, možemo da budemo zadovoljni, jer nam je cilj bio da 2. poluvrijeme dobijemo sa bar golom razlike, da ne žurimo, da ne mislimo da možemo da ga dobijemo sa 10. Uspjeli smo u tome, došlo je nekoliko golova u posljednjim minutima i uz podršku naših navijača u ‘Morači’ i ovih momaka, kojima se zahvaljujem na velikoj podršci danas, siguran sam da ćemo biti mnogo bolji i pokazati da želimo odlazak na prvenstvo više nego Grčka”, rekao je selektor Zoran Roganović.

Čime niste zadovoljni?

„Bili smo previše fokusirani na odluke sudija, dobili smo nekoliko isključenja potpuno nepotrebno zbog priče sa njima. Taj detalj nas je koštao nekoliko golova. U igri šest na pet smo promašili prevelik broj otvorenih šuteva i zicera, iako smo dolazili do dobrih situacija. Ne znam da li je to bio grč ili fenomenalna partija njihovog golmana, ali sam siguran da se to u ‘Morači’ neće ponoviti”.

Je li vas Grčka iznenadila?

„Zaustavili su našu prvu fazu, odnosno kontru, gdje smo na Evropskom prvenstvu ‘zabijali’ lake golove preko krila, pogotovo Miloša Vujovića. Odlično su se vraćali, pokrivali naša krila, a u drugoj fazi, gdje je trebalo da budemo puno konkretniji i prodorniji, nismo imali rješenja, ni dobijali duele jedan na jedan”.

Šta očekujete u revanšu?

„Svi misle da će biti lakše, ali biće teško. Grčka je pokazala da je dosta iskusna ekipa, da igra jako strpljivo. Imaćemo i pritisak publike, jer već skoro tri godine nismo igrali pred prepunom ‘Moračom’. Dva gola nisu nedostižna, a siguran sam da ćemo uspjeti u tome, jer nikada nismo bili bliže odlasku na svjetska prvenstva”, zaključio je Roganović.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar