RSCG: Hvala Roganoviću i Ševaljeviću, dali su pravi primjer narednim generacijama

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 610 pregleda Dodaj komentar
Foto: IHF

Rukometni savez Crne Gore izražava zahvalnost selektoru Zoranu Roganoviću i kapitenu Vasku Ševaljeviću za izuzetan doprinos, posvećenost i profesionalizam koji su pokazali za sve ove godine od obnove nezavisnosti države do danas, predvodeći sa klupe i na terenu momke koji su nas na najbolji način predstavljali na međunarodnoj sceni, saopšteno je iz RSCG.

Roganović je donio odluku da nakon Svjetskog prvenstva ne produži ugovor, rekavši da nije ispunio obećanje da će “lavove” odvesti na Olimpijske igre, iako mjesto u kvalifikacijama može da se izbori i na narednom Evropskom prvenstvu.

Foto: RSCG

Ševaljević se povukao iz nacionalnog tima čiji je godinama bio kapiten, a najviše se pamte sjajna izdanja u kultnom dvomeču sa Švedskom u baražu za Svjetsko prvenstvo 2013.

-Odluku Roganovića da se povuče sa mjesta selektora prihvatamo i poštujemo kao dostojanstven potez, svjesni da je napravio izuzetne rezultate u proteklom periodu, predvodio nacionalni tim na tri velika takmičenja i maltene obezbijedio učešće na svom četvrtom, te stvorio odličnu atmosferu u timu, koja je bila osnov za veliku podršku navijača gdje god je reprezentacija igrala u protekle četiri i po godine. I Ševaljević je ugradio sebe u sve najveće uspjehe državnog tima, bio primjer kapitena kako na terenu, tako i van njega, uzor mlađim generacijama i oličenje igrača za koga je dres sa državnim grbom – svetinja. Uz zahvalnost za sve što su uradili za crnogorski rukomet, Roganoviću i Ševaljeviću želimo mnogo uspjeha na ličnom i profesionalnom planu, u nadi da će u narednom periodu biti prilike da svoje veliko znanje i bogato iskustvo ugrade u razvoj našeg rukometa – naveli su iz Rukometnog saveza.
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar