Rajčić: Gradimo nešto novo, došlo vrijeme da nove igračice iznesu veći teret nego ranije

Vladan
Piše: Vladan 141 pregleda Dodaj komentar
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Marina Rajčić, koja je od ove sezone u Kastamonuu, boriće se za mjesto između stativa sa Ljubicom Nenezić i Anastasijom Babović, baš kao i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„S nestrpljenjem smo očekivale ovo okupljanje, da gradimo nešto novo. Imamo dvije provjere protiv Švedske uoči prvenstva, djevojke iz Budućnosti dolaze na okupljanje poslije prve pobjede u Ligi šampiona i vjerujem da će na prvenstvu sve to da izgleda kako bi trebalo. Jedva čekam Svjetsko prvenstvo na kojem bi trebalo da pokažemo da smo nešto naučile i da na nas može da se računa u narednom periodu”, istakla je Rajčićeva.

Marina je do prethodnog Evropskog prvenstva u Danskoj, kada je bila u drugom stanju, uz Milenu Raičević bila jedina igračica koja je nastupila na svim velikim takmičenjima u Crnoj Gori. Debitovala je sa 16 godina, sa 17 bila na Evropskom prvenstvu u Danskoj i dugo je bila među mlađima. Sada je najstarija, poslije kapitenke Jovanke Radičević, koja će se saigračicama priključiti sjutra.

„Došlo je vrijeme za određene promjene u sastavu i da priliku dobiju neke nove igračice. Mislim da će sve to dobro da ispadne i da ćemo u Španiji da dobijemo neke nove djevojke, što će proširiti rotaciju za neka naredna okupljanja. Neobično mi je što sam uz Jovanku Radičević sada najiskusnija u timu, to je značajnija uloga za mene nego što je bio slučaj do sada. Ipak, ponavljam da je došlo vrijeme da neke nove igračice iznesu veći teret nego ranije”.

Cilj Crne Gore na Svjetskom prvenstvu je da produži boravak u Granoljersu i poslije 7. decembra, kada se sastaje sa Francuskom, tj. da prođe u drugu fazu.

„Težimo tome da dobijemo što veći broj mečeva na Svjetskom prvenstvu, ali trebalo bi da gradimo igru i da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Bile bismo srećne ukoliko prođemo grupu, ali moramo da budemo na zemlji i svjesne da igramo protiv timova koji imaju veću rotaciju od nas. Francuska je veoma jaka, protiv Angole smo igrale mnogo puta i znamo da su neobična ekipa, moramo se ozbiljno pripremiti za njih ako želimo nešto da napravimo”, zaključila je Rajčićeva.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar