Promjene u KSCG: Jeretin dobio otkaz, Patković podnio ostavku na funkciju direktora

Vladan
Piše: Vladan 169 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Tri dana nakon oproštaja sa evropskog prvenstva i najboljih izdanja koje je nacionalni tim pokazao na pet velikih takmičenja, došlo je do tektonskih promjena.

Nekadašnji reprezentativac Goran Jeretin, koji je krajem novembra prošle godine postavljen za tim-menadžera, dobio je otkaz, saznaju „Vijesti”.

Jeretin, koji je nakon završetka bogate karijere bio sportski direktor Sutjeske i hercegnovskog Primorja, bio je među zaslužnima za odličnu atmosferu u nacionalnom timu, što je bio jedan od temelja dobrih izdanja u Tbilisiju i Berlinu. Zbog toga je odluka o rastanku sa njim još čudnija…

I ne samo to – doskorašnji sportski direktor reprezentacije, Filip Patković, podnio je ostavku na tu funkciju.

Patković se na taj korak odlučio još prije odlaska na Eurobasket, ali je ostao sa ekipom do kraja takmičenja, po dogovoru sa predsjednikom KSCG, Nikolom Pekovićem.

Nekadašnji košarkaš, koji je vrlo uspješno vodio projekat 3X3 prije nego što je naslijedio Danila Mitrovića na funkciji sportskog direktora „crvenih”, pregovarao je i sa sponzorima, tražio više novca od države…

Za 22. septembar je zakazana sjednica Upravnog odbora KSCG, na kojoj će se konstatovati njegova ostavka, a možda i birati nasljednik.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar