Jeretin: Pokazali smo sve najbolje što imamo i sad nastavljamo, očekujem još jednu vrhunsku predstavu Crne Gore

Vladan
Piše: Vladan 75 pregleda Dodaj komentar
Foto: KSCG

U centru pažnje su igrači i selektor, ali ispod radara prolazi sve ono što rade drugi članovi crnogorske delegacije na 41. Eurobasketu.

Bošku Radoviću je desna ruka Vladimir Todorović, tu su i ostali treneri, doktori, fizioterapeuti, a veoma je važna uloga i tim menadžera, Gorana Jeretina. Nekadašnji reprezentativac Crne Gore i kapiten Crvene zvezde, plejmejker Makabija, Budućnosti, Albe, Lokomotive Kubanj, Olimpije…, odlično se uklopio u stručni štab i utiče na odličnu atmosferu u ekipi. Uzgred, kao nekada na terenu, sve sada vidi odlično i s klupe, a njegovi savjeti koriste svima.

Jeretin ističe da svi moraju da budu zadovoljni onim što je Crna Gora do sada prikazala.

– Protiv Turske smo pokazali veliki nivo borbenosti i da niko neće lako izaći s nama na kraj. Prije Eurobasketa smo imali i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, potom u četiri dana u Tbilisiju igrali tri utakmice, pa je postojala bojazan hoće li svi momci ostati zdravi i u jakom ritmu – rekao je 42-godišnji Nikšićanin.

”Crveni” su u Gruziju doputovali s planom da će im dvije pobjede biti dovoljne za osminu finala, na kraju su morali da upišu tri. Imali su trijumf u rukama i protiv Turske, a samo su protiv Španije podbacili. Cilj je ispunjen, ali vjeruju da mogu da namuče i Njemačku na sjutrašnjem meču osmine finala.

– Svaka utakmica je bila na visokom nivou, osim donekle 1. poluvremena protiv Španije, ali smo završili grupu na najbolji mogući način, pobjedom protiv domaćina, u sjajnoj atmosferi. Pokazali smo sve najbolje što imamo i sad nastavljamo. Čeka nas Njemačka, izuzetno ozbiljna ekipa. Sigurno će opet biti puna hala, ali mislim da to nama i prija, igračima je ljepše da igraju pred 10-15 hiljada navijača. Iskreno, očekujem još jednu vrhunsku predstavu Crne Gore.

Jeretin ističe da je selektor Radović, i pored dosta nedaća, stvari postavio na svoje mjesto.

– Bilo je mnogo problema, poremetila nas je povreda Nikole Ivanovića. Radebou je bio prva opcija za stranca, ali kada Nikola nije mogao da dođe zbog povrede, Peri se priključio. Koncepcija i igra mijenjale su se iz dana u dan. Mislim da smo izvukli najbolje što se moglo u ovom trenutku. Momci su napravili izvanrednu hemiju između sebe, stvarno se podržavaju i bore, rade na vrhunskom nivou. Više od mjesec priprema i zajedničkog života je iza nas, ovo što se desilo je proizvod svega toga.

Nakon što su umirili “Tbilisi arenu”, Bojana Dubljevića i drugove čeka još više domaćih navijača u “Mercedes Benc areni”.

– Ova utakmica značiće mnogo momcima, za većinu će biti najveći meč u dosadašnjim karijerama. Spremni su, pokazali su veliku ozbiljnost u pristupu. Nadam se da će imati dovoljno koncentracije i, uz borbenost, pokazati sve što umiju – zaključio je Jeretin.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar