Posjeta generalnog sekretara Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara Crnogorskom olimpijskom komitetu

Vladan
Piše: Vladan 302 pregleda Dodaj komentar
Foto: COK

Mediteranske igre, koje će se održati u junu u Oranu u Alžiru, aktivno učešće svih 26 nacionalnih olimpijskih komiteta u radu komisija i operacijama ICMG-a i organizacija važnog mediteranskog događaja u Crnoj Gori u bliskoj budućnosti, bile su glavne teme razgovora predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), Dušana Simonovića, i generalnog sekretara Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara (ICMG) Iakovosa Filipusisa.

„Zaista mi je bilo veliko zadovoljstvo i čast što sam imao priliku posjetiti Crnogorski olimpijski komitet, predstavljajući predsjednika Ticana i cijelu našu organizaciju. Imali smo dugu i zaista produktivnu diskusiju sa predsjednikom Dušanom Simonovićem i njegovim odličnim timom. Zaista smo cijenimo njihov angažman, koji je važan za mediteransku porodicu i počiva na njenim vrijednostima“, zaključio je generalni sekretar ICMG-a nakon sastanka.

Predsjednik Simonović je istakao posvećenost COK-a Mediteranskim igrama i novom projektu tri kontinenta „Sea unites us all“, koji uključuje mediteranski duh mira, prijateljstva, jedinstva i solidarnosti. Takođe, istakao je i zadovoljstvo što će Crnogorski olimpijski komitet okupiti cijelu mediteransku porodicu na budućem ICMG događaju, koji će se organizovati u Crnoj Gori.

Ovo je bila prva posjeta aktuelnog zvaničnika ICMG-a Crnogorskom olimpijskom komitetu.

Sastanku su prisustvovali i Igor Vušurović, vršilac dužnosti generalnog sekretara COK-a i Katarina Bulatović, sportska direktorica ove organizacije, koja će na funkciju zvanično stupiti u oktobru ove godine.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar